Na Barbadosu je turizam jedna od najvažnijih gospodarskih grana koja obuhvaća čak 40 posto BDP-a. No otkako je zavladala pandemija koronavirusa, rajsko bijele pješčane plaže i pripadajući resorti zjape prazni.

Da bi smanjili gubitke i povećali gospodarsku aktivnost na Barbadosu, vlada je odlučila predložiti novi program.

Slika nije dostupna Aktualno Želite ući u ovu zemlju? Prvo platite 20.000 kuna pologa u slučaju da se zarazite koronavirusom

I dok su Italija i Grčka smanjile cijene zrakoplovnih karata kako bi privukle turiste, a neka mjesta Meksiku nude besplatan hotelski smještaj, Barbados otvara mogućnost rada na daljinu s njihovih rajskih plaža u trajanju od 12 mjeseci.

Službeni program još uvijek nije predstavljen, no vjeruje se kako će donijeti razne pogodnosti za osobe koje su spremne zbog posla privremeno se preseliti u ovu otočnu karipsku državu.

Slika nije dostupna Odabrano Antikorona pojas za plažu: Hoćemo li ga uskoro viđati i u Hrvatskoj?

Barbadoska premijerka Mia Amor Mottley uvjerena je kako će dolazak novih osoba na privremeni rad gospodarski oporaviti zemlju.

Svjetske zdravstvene organizacije i dalje ne preporučuju putovanja koja nisu neophodna zbog bojazni od širenja virusa, no valja istaknuti kako je Barbados bio među slabije pogođenim zemljama koronavirusom. Prema statistici John Hopkins Universityja, na Barbadosu je bilo zaraženo tek 98 osoba, od čega je sedmero njih završilo s fatalnim posljedicama.

Slika nije dostupna Zanimljivosti "Kao da su nam ukrali Božić": Firenca ove godine ostaje bez najbrutalnijeg sporta na svijetu

Dakako, prije ulaska u državu trebat će se napraviti test na koronavirus kako bi se spriječilo širenje bolesti.

Cipar je vjerojatno otišao najdalje u svojoj želji da privuče i zadrži turiste. Oni su obećali da će podmiriti troškove liječenja, hrane i smještaja za sve osobe koje bi se eventualno zarazile koronavirusom u zemlji.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju