Beachbealt kit, odnosno pojas za plažu jedna je u moru inovacija koje bi nam mogle pomoći da zadržimo razmak na plaži. Kako bi ljetne radosti učinili sigurnijima i spriječili rizik od koronavirusa, španjolski kreativci pod nazivom Jajaxd osmislili su praktičan alat koji može spriječiti neželjene kontakte prilikom uživanja na pijesku.

Razmišljajući o tome kako bi napravili prostor na plaži „rezerviran“ za obitelji, prijatelje ili samce koji žele uživati bez straha od zaraze, tim dizajnera i arhitekata dosjetio se vrpci koja se lako može provući kroz držače, pričvrstiti u pijesku i tako riješiti problem oko teritorija. Jajaxd smatra da bi njihov proizvod mogao pomoći u rješavanju od anksioznosti i straha od socijalnog kontakta dok traje pandemija.

Kako bi se pojas postavio kako spada, držači moraju viriti iz pijeska oko trideset centimetara, a udaljenost od „susjeda“ treba biti najmanje dva metra. Tko zna, možda Beachbealt kit nekima posluži i za ranojutarnje zauzimanje najboljeg mjesta na plaži, ali to ćemo tek vidjeti ako se gadget (na koji do koronavirusa ne bismo ni pomislili) pojavi u Hrvatskoj. U svakom slučaju, ako im upali prodaja, trebalo bi razmisliti i o alternativi za stjenovite plaže.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju