Elektronske cigarete izrazito su popularne među onima koji se pokušavaju ostaviti pušenja, ali primjerice putnici koji se odlučuju na odlazak u bajkoviti Tajland često nisu upoznati s činjenicom kako su tamo zabranjene.

Cigarete (elektronske) mogu se zaplijeniti od strane organa reda, ali mnogo veći problem od oduzimanja cigareta predstavlja to što za njihovo „pušenje“ možete biti kažnjeno novčano, ali čak i zatvorom.

S obzirom na to kako je zadnje istraživanje provodeno u Velikoj Britaniji pokazalo kako 8,3 posto ljudi uzima e-cigarete sa sobom na odmor, ovo je loša vijest za mnoge turiste. No, zabrana nije ništa novo jer je Tajland još 2014. donio zakon kojim brani unošenje e-cigareta u zemlju. Također, time je zabranjena prodaja i njihovo korištenje, a kako Tajlanđani misle ozbiljno pokazuje i priča britanskog turističkog agenta Pata Watertona, čiji je nećak zbog posjedovanja e-cigarete u Bangkoku uhićen i kažnjen sa 125 funti (oko 1000 kuna), a mogao se suočiti i sa zatvorskom kaznom!



On nažalost nije jedini, pa je tako već uhićeno i kažnjeno nekoliko britanskih turista, a britansko Ministarstvo vanjskih poslova izdalo je ozbiljno upozorenje da se na Tajland nipošto ne nose e-cigarete.

Stoga, ako netko od vas planira put ove daleke azijske zemlje, elektronske cigarete ostavite u miru svog doma, jer bila bi šteta da vam odmor bude prekinut, a vi kažnjeni novčano ili, u najgorem slučaju, zatvorom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju