9. Predsjednik Urugvaja Jose Mujica vozi prastaru Bubu i ne koristi usluge tjelohranitelja, nego luta po državi kao najprirodniji i najpopularniji predsjednik na svijetu!

8. Urugvaj je prva država na svijetu koja će licencirati proizvodnju, distribuciju i prodaju marihuane. Kanabis će se prodavati po cijeni od jednog američkog dolara po gramu.


7. Urugvaj će postati nova destinacija zdravstvenog turizma, jer će upravo legalizacija marihuane doprinijeti većem broju turista koji u državu dolaze zbog poznatih medicinskih učinaka ove, u većini svijeta - zabranjene biljke.

6. Urugvaj je 2009. godine postao prva država na svijetu koja je svim svojim školarcima osigurala besplatno prijenosno računalo i besplatan bežični pristup internetu.



5. Prvo Svjetsko prvenstvo u nogometu održalo se upravo u Urugvaju 1930. godine. Dobro, to ste znali...

4. Jedno od najpopularnijih napitaka u Urugvaju je "Mate". Piće nalik na čaj priprema se od sušene biljke Mate, koja je po nekima veoma kancerogena.

3. Urugvaj je zemlja koja nema službenu religiju. Oni ne koriste komercijalizirane nazive za Božić, već ga nazivaju Obiteljski dan, dok Veliki tjedan zovu - Tjedan turizma.


2. Urugvaj ima najdulju himnu na svijetu. Sastoji se od čak 11 kitica, a traje šest minuta. Naporno za slušanje na stadionu, zar ne?

1. Homer Simpson vjeruje kako se "Urugvaj" izgovara "You are gay".
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju