Osim zato što je tamo rođen jedan od najpoznatijih vojskovođa svih vremena Napoleon Boonaparte, postoji još nekoliko razloga zašto morate posjetiti ovaj francuski otok u Sredozemnom moru.


1. Pješčane plaže i tirkizno more


Prekrasni prizori u obliku bijelih pješčanih plaža i tirkiznog mora postaju stvarnost jednom kada stupite na tlo otoka. Odaberite neku od krasotica ovdje i uživajte u kupanju, sunčanju i odmoru.


2. Pješačenjem do zdravlja


Jedan od najboljih načina za istraživanje obalnog i unutrašnjeg dijela otoka jest hodanje. Na svoj se put možete zaputiti samostalno s kartom u ruci ili s nekom od organiziranih tura.

Korzika - 4 Korzika - 4 (Foto: Getty Images)


3. Isprobajte tradicionalnu kuhinju Korzike


Destinaciju upoznajete i preko njezinih specijaliteta, a na Korzici potražite odlične suhomesnate proizvode jer se na tanjuru pojavljuju vepar, govedina, odličan med i sirevi.


4. Ništa bez francuskog vina


Francuska je poznata po odličnim vinima, pa i pri posjetu Korzici potražite neke od kvalitetnijih vinarija poput Clos Landry, Domaine Orsini, Domaine Saparle i Domaine de Torracia.


5. Zaronite u ljepote mora


Bogata flora i fauna Korzike mamit će vas na istraživanje, pa zaronite u dubine mora i uživajte u kristalno bistrom moru.

Korzika - 7 Korzika - 7 (Foto: Getty Images)


6. Posjetite sela na brdašcima


Na vrhovima Korzike mahat će vam mala sela, od kojih su najpoznatija u području La Balagne, poput Pigne koja vrvi tradicionalnim umjetnostima i zanatima. Posjetite i Sant' Antonio, najstarije naseljeno selo na otoku.


7. Saznajte što je to Paghjella


Pruži li vam se zato prilika, obvezno posluhnite paghjellu, vrstu tradicionalnog polifonijskog muškog pjevanja s Korzike i na taj način dotaknite kulturu i povijest otoka.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju