London nije samo Big Ben, Temza, London Eye, Camden Market i ostale atrakcije koje vam prve padaju na pamet kad se spomene ova Engleska prijestolnica. Ima tu i mnoštva drugih, manje poznatih, ali svakako zanimljivih atrakcija i iskustava koje svakako morate doživjeti putujete li u London. Krenimo!

1. Najedite se na nekoj od lokacija Kerb Marketa

Kerb tržnice su mjesta na koja ćete otići kada se želite fino i obilno najesti, ali pod uvjetom da volite street food. Talentirani kuhari će ispred vas pripremiti najrazličitije delicije, a na vama je da istražite bogatstva okusa.

2. Popijte "engleski" čaj s mlijekom dok razgledavate grad

Skrenite u neki od restorana i barova i uživajte u bogatstvu okusa "engleskih" čajeva s mlijekom, a svakako se možete odvažiti i na popodnevnu čajanku na autobusnoj turi. Osim što ćete se provozati kraj najvažnijih londonskih atrakcija, zasladit ćete se različitim čajevima uz sendviče, slatkiše, kolače i torte. Tura traje sat i pol, a autobus možete iznajmiti i za privatne partije kao što su rođendani, vjenčanja i promocije.

3. Posjetite muzeje koji su besplatni

Zanima li vas dekorativna umjetnost, keramika, skulptura, portreti, minijature i fotografije iz britanske povijesti, svakako posjetite V&A, a svratite i u Science Museum i Natural History Museum. Već kad ste u Londonu, posjetite British Museum, jedan od najstarijih muzeja na svijetu, i Tate, galeriju suvremene umjetnosti prepunu industrijske arhitekture.

4. Odmorite se u nekom od parkova

Hyde Park je jedan od najimpozantnijih londonskih parkova kojeg krasi više od 4 tisuće stabala, jezero, livade i ružičasti vrtovi. Uživajte u plivanju, vožnji brodom i biciklom uz impozantne poglede na zelenilo. U The Regent's Parku se nalazi poznati londonski zoološki vrt, Open Air kazalište, jezero i mnoštvo divljih ptica, a sam park je i najveći sportski teren na otvorenom u Londonu. Još se itekako isplati posjetiti još i Richmond Park, St James's Park, Victorica i Greenwich Park.

5. Istražite grad na double deckerima

Double deckeri su crveni autobusi koji su simbol Londona. Crvena boja autobusa bila je odgovor tvrtke London General Omnibus Company na konkurenciju, zbog toga što su autobusi nekad bili obojani u različite boje kako bi označavali rute. Koriste se kao glavno prijevozno sredstvo u Engleskoj za turiste na hop on hop off principu. Zaista je zanimljivo kada sjedite u autobusu i vozite se predgrađima Londona uz vođene ture i pogled od 360 stupnjeva na znamenitosti, a za što ćete za 24 sata morati izdvojiti 30 funti.

6. Kupite kišobran ili štap za hodanje u James Smith & Sons Umbrella Shop

Dućan koji je dio Londona još od davne 1830. godine nudi veliku paletu kišobrana koji će vam u Londonu biti najbolje društvo kada počne kišiti. Uz pregršt tradicionalnih britanskih kišobrana možete se uz štap za hodanje, kao modni dodatak, osjećati kao pravi dandy. Dućan se sastoji od očaravajuće ponude originalnih viktorijanskih kao i modernih kišobrana i štapova. Cijene se kreću od 40 pa sve do 1500 funti. Nedostaje li vam ideja za poklon, krenite u ovom smjeru.

7. Fotografirajte se kraj šarenog drvenog semafora

Ako ste već aktivno proveli svoj dan u Londonu, a spušta se mrak i nestaje vam ideja, osim posjeta pubu, donosimo vam još jednu, i to najzanimljiviju instalaciju Londona. Radi se o ”The traffic light tree”, smještenom na Canary Wharf. Skulptura je visoka osam metara i sastoji se od 75 potpuno ispravnih, kompjuterski upravljanih prometnih svjetala, a nalazi se u neposrednoj blizini riblje tržnice Billingsgate. Instalacija je izričito dekorativnog karaktera i ne koristi se za regulaciju prometa.
https://cdn3.whatculture.com/images/2016/12/bcc536083b137076-600x400.jpg
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju