Krađe, prilikom čega najviše mislimo na džeparenje - prilično su raširena pojava u londonskoj podzemnoj željeznici, otkrila je nova statistika. Kriminal u podzemnoj željeznici porastao je za 56 posto ukupno između travnja i rujna ove godine, u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, prema podacima Transporta za London (TfL), prenosi portal Euronews.

Krađe džepara su porasle za 83 posto, a pljačke za čak 107 posto. I to sve, unatoč ukupnom padu broja putnika za 11 posto.

"Znamo kako lopovi napadaju prometna mjesta, uključujući naše mreže javnog prijevoza i blisko surađujemo s policijom kako bismo se uhvatili u koštac s krađama", rekao je glasnogovornik TfL-a.

Posebno valja pripaziti na određenim postajama, kao što su King's Cross St Pancras, Leicester Square, te Oxford Circus.

Shard - 3 Zanimljivosti Veličanstveni šiljak: Neboder od 95 katova u kojem se nalazi najviši bar u Europi

Budite oprezni i ako posjećujete London vikendom, jer je 55 posto krađa u podzemnoj željeznici počinjeno između petka i nedjelje. Izbjegnite i sljedeća vremena putovanja ako možete: 23 posto krađa dogodilo se tijekom večernje „špice“ (od 17 do 20 sati).

Suočeni s rastućim stopama kriminala, 32 posto stanovnika Londona izjavilo je da su bili zabrinuti i osjećali se nelagodno u javnom prijevozu u posljednja tri mjeseca - posebno u podzemnoj željeznici i autobusima.

Zürich noću Zanimljivosti Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata

Ponašanje u pijanom stanju u oba načina prijevoza predstavljalo je ključnu zabrinutost, posebno za putnice. U autobusima se češće susreće antisocijalno ponašanje mladih i školske djece, osobito muškaraca. Prenapučenost, prijeteće ponašanje i ljudi koji prose također su izvori zabrinutosti, prema anketi koju je proveo TfL.

U svakom slučaju, s obzirom na situaciju, možemo samo preporučiti da dobro otvorite oči, te maksimalno pazite na stvari, a sve kako bi vam London ostao u lijepom sjećanju.

Mračna strana Berlina: Točke tuge na kojima je nemoguće ostati ravnodušan Berlin Berlin Berlin - 3 +2 Berlin - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju