1. Time, Strossmayerov trg
Aposolutni hit među vrućim koktelima je Monkey Shoulder Scotch Whiskey u Timeu, koji će oduševiti i one koji inače na piju viski. Priprema se od viskija Monkey Shoulder s dodatkom vode, limuna i ekstrakta vanilije, a prodaje po cijeni od 40 kuna.

2. Vruća kuća, Strossmayerov trg

Hot white Russia idealan je koktel za sve one koji žele da vas nešto zagrije i razbudi. Priprema se od votke, kave, likera od kave i šlaga, a košta 25 kuna.

U Vrućoj kavi možete popiti i Hot Toddy pripremljen od viskija, jabuke, cimeta, limuna i meda (25 kuna), Buttered rum (rum, maslac, smeđi šećer, med, cimet, klinčić i muškatni oraščić), ali i vrući mojito po cijeni od 25 kuna. Kućica restorana Time koja nudi izvrsni vrući koktel s viskijem Kućica restorana Time koja nudi izvrsni vrući koktel s viskijem (Foto: Sandro Sklepić)

3. T&T, Tomislavov trg i Strossmayerov trg
Koktel Crazy borovnička hit je kućice T&T, a prodaje se po cijeni od 17 kuna. Obuhvaća Harissin čaj Crazy Love koji se sastoji od mješavine crvenog voća i vanilije, mješavine grožđica, kockica ananasa, cijelih višanja, bobica bazge, banana čipsa, ružinih latica i šumskog voća, a koje se spaja s rakijom od borovnice.

Ovdje se rado pije i Chili Antique od rooibosa čaja, limunovog soka i Antique pelinkovca, kao i Somersby punča od jabuke s dodatkom ruma i začina.

U kućicama T&T-a prodaje se i street sarma, o kojoj više možete saznati ovdje.

4. Kobasito, Gradec plato
U Zagrebu smo napokon našli vruću čokoladu koja se priprema od rastopljene čokolade! Čudno, ali istinito, no taj se napitak po domaćim kafićima uglavnom priprema od gotovih mješavina koje se sljubljuju s vodom i mlijekom. Vrući napitak u Kobasitu priprema se od rastopljene Kraševe mliječne i čokolade za kuhanje, a poslužuje samostalno (15 kuna) ili u kombinaciji s votkom (25 kuna).

5. Plavi škrnicl, Zrinjevac
Ovdje isprobajte vrući koktel Zimski Džeki, koji se priprema na bazi viskija Jack Daniels, a prodaje po cijeni od 18 kuna. U kućici Plavog škrnicla možete isprobati i kuhanu medicu koja košta 12 kn.

6. A Most Unusual Garden, Europski trg
Ljubitelji vrućih koktela mogu isprobati punch rum koji se radi od ruma Sailor Jerryja te punch džin s dvije vrste ovoga popularnog pića – Gunpowderom te Hendricksom. Oba vruća koktela prodaju se po cijeni od 19 kuna.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju