Bilo da još niste iskoristili zimski odmor ili trebate reprizu, idilična kućica na brežuljku ili na planini može biti savršen odabir. Čak i vikend na svježem zraku, promatranje zelenila ili snježne bjeline može napuniti baterije, a još kad se tome pridoda uživancija kraj kamina i kuhano vino užitak je zajamčen.

Čučerje_Airbnb - 3 Čučerje_Airbnb - 3 (Foto: Airbnb)

Kućica sa saunom u Prigorju

Na svega 15 km od Zagreba mjesto Čučerje u srcu parka prirode Medvednice krije kućicu nadomak planinarskih staza. Odmor od svakodnevnih aktivnosti možete potražiti na zatvorenoj terasi s pogledom na prirodu, kraj kamina ili u finskoj sauni. Dvorište nudi igralište za djecu i kutak za ispijanje jutarnje kave na suncu. Cijena noćenja u kućici za šestero kreće od 302 kune.

Bjelolasica_Airbnb - 4 Bjelolasica_Airbnb - 4 (Foto: Airbnb)

Zimska bajka na Bjelolasici 

Između Jasenačke kose i Bjelolasice, najviše planine u Gorskom kotaru nalazi se selo Jasenak gdje su niknule neodoljive vikend-kućice. Jednu od njih posjetiteljima nude ljubazni domaćini Mateo i Marko. Moderna koliba ima 80 četvornih metara i prima petero ljudi po osnovnoj cijeni od 247 kuna. U blizini je i skijalište, a poželite li vidjeti more trebat će vam oko sat vremena vožnje automobilom.
 
Čavle_Airbnb - 3 Čavle_Airbnb - 3 (Foto: Airbnb)

Idila nadomak Rijeke 

Kućica za odmor od 133 četvorna metra u seocu Mali Platak kraj Čavla popularna je ljeti i zimi za sve one koji se žele nauživati ruralnog ugođaja. Idealna je baza za pješačenje, guštanje kraj kamina ili sunčanje na terasi s pogledom na šumu. Kućica nadomak Rijeke prima 6 gostiju koji će za noć platiti nešto više od 750 kuna.

Gorski kotar - 4 Gorski kotar - 4 (Foto: Airbnb)
   
Bijeg u Gorski kotar 

Za nešto više od 450 kuna za noćenje možete pobjeći u Gorski kotar kako biste se odmorili u bajkovitoj kućici na brdašcu Suhi vrh. Okružena šumom s velikom terasom i neodoljivim pogledom iz kreveta, ovdje možete napuniti baterije i zaliječiti posljedice stresa. Kućica prima šest gostiju, a dobrodošli su i ljubimci

Kalnik_Airbnb - 3 Kalnik_Airbnb - 3 (Foto: Airbnb)

Kameno utočište

"Bio bi grijeh ne posjetiti Olinkinu kuću gdje snovi postaju realnost. Toliko je detalja i topline da ćete se zagrijati bez obzira na to koliko je vani hladno“, kaže Matej koji je uživao u šarmantnom ruralnom utočištu križevačkog kraja. Kamena kuća prima do tri gosta koji će noćenje platiti oko 370 kuna. Lokacija je idealna za planinarenje po Kalniku ili uživanje u zimskim radostima. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju