Zašto ne biste posjetili grčke zimske adute?

1. Pindsko gorje
Pindsko gorje planinski je lanac koji je većim dijelom smješten u sjevernoj Grčkoj. Sastoji se od impresivnog zbira planina, kanjona i dolina koji omogućava uživanje u prirodnim ljepotama tijekom cijele godine. Ovdje možete iskušati tradicionalne zimske aktivnosti, ali i opažati lokalne običaje.

2. Zagori, Epirus
Zagori u grčkoj regiji Epirus prepun je slikovitih sela koja oduzimaju dah svojim stilom i arhitekturom, a koje potječu iz 19. stoljeća. Ovdje ćete pronaći dva nacionalna parka, uključujući i slavni kanjon Vikos. Osim planinarenja i raftinga, tu ćete naći endemske vrste flore i faune.

3. Pelion
Pelion je poluootok i područje u središnjem dijelu Grčke koje obožavaju penjači, planinari i vozači brdskih bicikala. Na ovom području naći ćete sela s elegantnim tradicionalnim kućama, šarmantne hotele i apartmane s aristokratskim šarmom. I nekoliko egzotičnih plaža u kojima možete uživati tijekom cijele godine.

4. Arkadija, Peloponez
Arkadija je ime brdovite regije u središnjem dijelu Poloponeza koje se smjestilo svega dva sata vožnje od Atene. Obiluje simpatičnim prenočištima i malim tavernama koje je idealno posjetiti u društvu prijatelja, obitelji ili partnera. Tu možete ići na splavarenje, skijati ili planinariti te uživati u prekrasnoj okolici.

5. Kastoria
Između planina Vici i Gramos te uz prekrasno jezero smjestio se pitoreskni grad Kastoria. On je savršen za lijeno ispijanje kavica u romantičnim kafićima, otkrivanje okolnih špilj te lokalnih manastira. Kastoria je baš prava zimska destinacija.

Najbolji od Plješivice do Jadranskog mora? Prvi pogled u novi kamp kraj Plitvica Big Bear kamp kod Plitvica - 2 Big Bear kamp kod Plitvica - 3 Big Bear kamp kod Plitvica - 4 +2 Big Bear kamp kod Plitvica - 6

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju