Nakon što isprobate ovaj recept, možete eksperimentirati s raznim dodacima i slojevima te na čokoladu dodati još smrvljenih orašastih plodova ili mrvica. Vjerujemo da ste u ovom čokoladnom čudu već uživali, ali ako niste, nemojte čekati, već zgrabite ovaj recept i okusite savršenstvo!
Hrskave čokoladne kuglice
Sastojci:
jedna šalica lješnjaka (oko 40 komada, 150 g)
jedna Nutella (250 g)
pola šalice napolitanki (80 g)
šalica čokolade (180 g)
Kuglice (Foto: Stockfood)
Priprema:
1. Za početak lješnjake prepržite u pećnici kako biste izvukli njihov specifičan okus. Stavite ih u vrećicu za zamrzavanje i istucite ih batom. Odmah nakon toga napolitanke sitno nasjeckajte i usitnite rukama.
2. Uzmite posudu u kojoj ćete pomiješati lješnjake, usitnjene napolitanke i Nutellu. Sve to zajedno promiješajte kako bi se Nutella rasporedila ravnomjerno unutar mase. Nakon što to napravite, smjesu stavite u hladnjak na dva sata kako bi se povezala.
3. Dok smjesu držite u hladnjaku, otopite čokoladu na pari.
4. Kada izvadite smjesu iz hladnjaka, počnite oblikovati kuglice i umačite ih u otopljenu čokoladu koju također prije toga malo rashladite.
5. Kad napravite kuglice, stavite ih sa strane kako bi ih ocijedili od viška čokolade i potpuno rashladili.
Po ovom smo poznati vani: Evo koje dvije tradicionalne božićne slastice iz Hrvatske stranci najviše pamte +0