Pomfrit koji to nije

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom Prodaja nekih vrsta iznutrica u SAD-u je zabranjene Od 1971. godine U Hrvatskoj se ovaj komad mesa može kupiti u bilo kojoj mesnici, a u SAD-u je prodaja zabranjena zakonom

Sastojci: 

4 šalice mlijeka
1,5 šalica palente
2 žlice maslaca
70 g topivog sira
žličica soli
malo papra
3 žlice biljnog ulja

Priprema: 

1. Na srednje jakoj vatri zagrijte mlijeko i miješajte.

2. Lagano uspite palentu i miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Smanjite vatru i miješajte oko 5 minuta.

3. Dodajte ribani sir i maslac te papar i sol.

4. Miješajte dok sve grudice ne nestanu, a zatim ulijte smjesu u plitku posudu koju ste prethodno lagano zamastili maslacem ili u koju ste stavili masni papir za pečenje.

5. Ravnomjerno rasporedite smjesu i pustite da odstoji oko 20 minuta pa stavite u frižider na 1 sat.

6. Izvadite palentu iz frižidera i preokrenite posudu na čistu radnu površinu ili dasku za rezanje. Izrežite trakice palente dimenzija približnih pomfritu, ali ipak malo deblje.

7. Zagrijte tavu i ulje te pržite trakice palente po dvije do tri minute sa svake strane.

8. Kada su trakice gotove, izvadite na papirnate ubruse da se ocijedi višak masnoće. Poslužite uz glavno jelo ili uz umak prema izboru.

Dobar tek!