Iskorištavanje izbjeglica
Australija je jedna od najbogatijih i najsigurnijih država na svijetu, no na glasu je i kao država koja se ne odnosi baš najbolje prema izbjeglicama koje traže azil (kojih godišnje ima preko 90.000). Vlasti navodne intenzivno rade na tome da se ti odnosi promijene, a vjerujemo da će u tome i uspjeti. Srećom pa svaki peti Hrvat dolje ima rođaka.


Najdulja ograda na svijetu

Jeste li pogledali film Rabbit Proof Fence? Ako niste, svakako vam toplo preporučujemo, jer tamo možete vidjeti kako izgleda život uz najdulju ogradu na svijetu. S preko 75 milijuna grla, Australija je jedna od najvećih uzgajivača ovaca svijeta, a kako bi spriječili da divlji vukovi napadaju ovce, Australci su počeli dizati ograde koje ove pitome životinje štite od sigurne smrti.


Meso klokana
Vjerovali ili ne u Australiji je meso klokana prava poslastica. Ono sadrži vrlo malo masnoća što ga čini odličnom hranom za osobe koje paze na svoju prehranu. Iako mnogi ne jedu meso klokana - oni koji ga jedu - jednostavno ga obožavaju. Fileki sindrom?


Diskusije o eutanaziji
Australija je jedna od država koja je prva započela diskusije o eutanaziji. Znamo da su ljudi ili potpuno za, ili potpuno protiv toga, ali mi mislimo da bi svatko trebao imati pravo na odabir.

Uggsice

Iako polako nestaju s modne scene, i dalje se javljaju u svim bojama i oblicima. Žene ih vole jer su jako udobne i tople, a to je baš ono što nam treba u hladnim danima koji su pred nama... no, jeste li znali kako su Uggsice izumljene za australske farmere koji su koristili kožu ovaca kako bi se ugrijali? Iako ih cijeli svijet nosi kao modni detalj, u Australiji se one nose za rad na polju!


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju