1. Predjela ovdje zapravo nisu predjela. Kada sjednete u restoran nemojte naručivati "Entrees" već skočite odmah na glavna jela. U suprotnom ćete dobiti samo malo salate koju će vam naplatiti 25 dolara.

2. U Australiji je normalno svoju bolju polovicu predstaviti kao partnericu ili partnera, a ne kao curu ili dečka. Ako ju/ga naslovite kao curu/dečka svi će znati da niste iz Australije.



3. Kava je život, a sve ostalo su detalji. Australci svoju kavu uzimaju zaista za ozbiljno, a riječ Starbucks je ovdje skoro pa i zabranjena! I Fosters pivo piju samo stranci...

4. Noćni život u Australiji nije tako živ i buran kako ste možda mislili. No to opet ovisi o tome gdje se nalazite. U većini gradova izlasci završavaju do 3 sata.

5. Kvalitetan TV program ovdje ne postoji. U Australiji možete vidjeti samo The Voice i slične kopipejstane showove koji su preplavili televiziju.

6. Zaboravite na streamanje TV emisija putem interneta jer poruka "this video is not available in your country” je ovdje svakodnevna pojava.


7. Utrke u tangama zapravo nisu ono što ste prvo pomislili. Na Dan Australije masa ljudi utrkuje se u velikim napuhancima u obliku japanke koju nose na leđima. U Australiji riječ thong zapravo predstavlja - japanke.

8. Jeste li čuli za pojam "Budgie smugglers"? To je pravi hit među Australcima i svi imaju ove "sportske dresove" jer sport je u australiji totalno in.

9. Ako vas netko zove na "Footy", vjerojatno vas zove na nogomet, nego na divlju inačicu istog, u kojem ima puno više udaranja, ali i golova...


10. Australci imaju sklonost prema korištenju kratica, i rijetko završavaju rečenice. Na primjer, ako žele reći: "slatka si kao bombon", kažu: "slatka si kao ..." Što? Što je to tako slatko? Recite nam!!!

11. Poker je u Australiji veliki problem, i ne ne mislimo onaj na Facebooku. Australci godišnje gube i do 12 milijardi australskih dolara na kockanje!

12. C U Next Tueseday u Australiji nije uvreda. Ako se pitate zašto bi bila? pogledajte kapitalizirana slova u prvoj rečenici! 


13. Nemojte glumiti da ste Australac. Nema smisla furati australski naglasak ako jednostavno nemate to u krvi. Samo će vam se smijati. I to ne s vama, već iza vas!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju