Igra tirkizne i modre na naslovnici monografije Croatia & Montenegro prizor je od kojeg se teško odvaja. Uspije li vam poći za rukom odlijepiti se od velikog plavetnila viške vale i krenu li prsti stranicu za stranicom listati impozantnu zbirku umjetničkih fotografija, naići ćete na ljepote istočne obale Jadrana, Visovca, Roškog slapa, unutrašnjost Istre s Motovunom, Plitvičkih jezera, Njegoševa mauzoleja…

528 stranica čistog užitka dimenzija 27 x 33 cm i nešto više od 3500 grama ispisano je na engleskom, njemačkom, talijanskom, španjolskom, francuskom i nizozemskom jeziku. Luksuzna monografija u izdanju Könemanna obuhvaća sve nacionalne parkove, parkove prirode i brojna nezaštićena mjesta u unutrašnjosti, na obali i otocima.



Jedan od gostiju na zagrebačkoj promociji kod Gastronomada u Europskom domu bio je viška legenda, književnik i kuhar Senko Karuza, bez kojeg bi predstavljanje bilo nepotpuno jer je upravo njegova Mola Trovna na naslovnici. Uz more šala, ali i mudrih riječi o neraskidivosti s otokom Senko je goste počastio pašta-fažolom na brujet i komiškom pogačom. Na promociji su predstavljeni i hrvatski koautori monografije, fotograf Mario Jelavić te urednica i lektorica Tanja Tomaš, a o knjizi je govorio Zlatko Gall, kritičar umjetnosti, rock-recenzent i gastronom koji je za uzvanike pripremio palentu s inćunima i orasima, koktel-rajčice s ribljom paštetom i kozice.

> Priča o uspjehu Ina Kuvačića: "U Melbourneu obožavaju našu pašticadu, rožadu i brujet"

Monografija je u prva dva tjedna nakon izdavanja u prosincu 2017. samo u Meksiku prodana u 1200 primjeraka, dok ih je prošlog tjedna u Brisbaneu prodano 600. Meksički je distributer od izdavača Ludwiga Könemanna naručio monografiju o Meksiku, ali samo pod uvjetom da bude jednako lijepa kao i ova.

Među 70-ak uzvanika mogli su se vidjeti brojni turistički vodiči, profesori i dekani, vlasnici obrta i apartmana, arheolozi, arhitekti, kompjutoraši, direktori iz korporacijskog sektora te mnoga lica poznata s malih ekrana. Razgovaralo se, fotografiralo i listalo veselo i opušteno, čemu je osim ukusne spize doprinijelo vino jednoga od naših najboljih vinara, Alena Bibicha.

Monografija Croatia & Montenegro bit će u prodaji na recepcijama hotela, kampova, pansiona, apartmana, nacionalnih parkova i parkova prirode, u suvenirnicama i turističkim agencijama, na brodovima i, nakladnici se nadaju, svim mjestima na kojima može biti dostupna ljubiteljima putovanja, druženja i prirodnih ljepota. Više o monografiji potražite na Facebook profilu Koenemann Croatia.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju