U ambijentu jedinstvenog imanja na Jadranu Martinis Marchi, baštinskog hotela, marine i restorana smještenog u mjestu Maslinica na zapadnoj obali otoka Šolte, već šestu godinu zaredom održava se Wine & Friends, kulinarsko-vinsko događanje u kojem se uživa u delicijama, probranim vinima i prirodnim ljepotama Šolte.

Martinis Marchi ugostit će ljubitelje vrhunske enogastronomije u subotu, 27. travnja. Autor koncepta je Toni Miloš, F&B manager restorana i hotela Martinis Marchi.

Dan se započinje dočekom u marini sa šampanjcem G. H. Mumm Pernod Ricarda kao priprema za prezentaciju vina u vinskom podrumu 300 godina starog dvorca. Ovogodišnji su partneri Korta Katarina, Krauthaker, Kozlović, Kalebić te Fumanelli, Château les Crostes i vinarija Schunck.

Slijedi izlet po otoku i predstavljanje šoltanskih blaga: vinograda, maslinova ulja i meda.

Martinis Marchi - 6 Martinis Marchi - 6 (Foto: Martinis Marchi)

Večeru u šest sljedova potpisuju kuhari iz Stories grupacije, jedinstvenih luksuznih hotela na Jadranu koji se izdvajaju bogatom baštinom, vizijom, uslugom ili posebnošću. Ove godine gostuju Pucić Palace, Meneghetti Wine Hotel & Winery, San Rocco, Bastion i Adriatic Rovinj.

Tristoljetni dvorac pretvoren u luksuzni boutique hotel ima sedam prostranih apartmana, mediteranski restoran na otvorenom s pogledom na more te marinu koja je proglašena najboljom malom marinom u Hrvatskoj ove godine.

Martinis Marchi - 7 Martinis Marchi - 7 (Foto: Martinis Marchi)

U restoranu se pozornost pridaje preciznoj pripremi hrane kako bi se istaknuo izvorni okus lokalne namirnice, njeguje se individualni pristup, kao i spoj tradicije i kreativnosti.

Posebnost je restorana i jedinstveni meni s jelima iz vremena osnivača, grofova Martinis Marchi. 

Konoba Maha Aktualno Korčulanske pjatance: Najbolji način za upoznavanje s čarima "crnog otoka"

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju