Mnogi žude za osjećajem letenja kojeg su možda do sada doživjeli samo u svojim snovima. Sloboda, osjećaj kontrole, samopouzdanja ono je što vas može preplaviti kada tijelom parate zrak i ispod vas gledate prirodne ljepote. Vašim snovima najviše se možete približiti adrenalinskim atrakcijama koje 'simuliraju' letenje. Jedna od najpristupačnijih kako cijenom tako i brojnim lokacijama po lijepoj našoj je zip line, odnosno spuštanje niz žice različitih duljina i nagiba.

Ovaj put za vas smo odabrali tri zip line- a u Hrvatskoj koja morate isprobati ovo ljeto. Ako ste ikada sanjali let kroz prekrasnu prirodu, dok se ispod vas nalaze primamljive vode u koje se samo poželite spustiti, ovi prijedlozi bit će ostvarenje vaših snova.

1. Zip Line iznad kanjona Korane, Plitvička jezera

Ako vam nije dovoljno istraživanje šetnjom mostićima, po mnogima najljepšeg nacionalnog parka u Hrvatskoj, ne preostaje vam ništa drugo doli razgledati ga iz ptičje perspektive. Za istinske ljubitelje adrenalina, na samom izlazu iz Plitvičkih jezera preko kanjona Korane razvučen je zip line dug 300 metara. Visina nad Koranom omogućuje vam let brži od 50 km/h dok putujete do drugog kraja kanjona, a potom se vraćate na sredinu kanjona do najniže točke zipline-a gdje je izlaz.

 Moglo bi se reći da je let ovim zip line-om poput onog prvim razredom u avionu, jer se umjesto klasične sportske penjačke opreme koristi paragliding sjedalica za putnike koja jamči veliku udobnost.

2. Zip line iznad kanjona Cetine, Omiš

Naš najveći i najkompleksniji zip line nalazi se nedaleko od Omiša, a mreža žica prolazi iznad kanjona kristalno čiste rijeke Cetine. Sastoji se od osam čeličnih sajli čija je ukupna dužina 2100 metara, a najduža je duga čak 700 metara i nalazi se 150 metara iznad zemlje. Za prelazak cijelog poligona, uz pratnju dva vodiča, grupi od deset gostiju treba tri sata. To uključuje kraću šetnju, obuku na poligonu te spuštanje preko sajli. Ovaj 'ekstremni sport' iznad kanjona Cetine je i ekstremno siguran jer žice mogu podnijeti težinu i do nekoliko tona, a za vašu sigurnost se brinu HGSS-ovci koji ništa se ne prepuštaju slučaju.

3. Zip line iznad aquaparka Termi Sveti Martin, Međimurje

Najkraći od navedenih, ali i najzabavniji zip line smješten na samom sjeveru Hrvatske, u srcu Međimurja. Aquapark u Termama Sveti Martin s velikim vanjskim bazenima, gusarskim brodom, odbojkom na pijesku, brojnim whirpoolovima, aquabarom i ostalim vodenim atrakcijama, nudi i adrenalinske sadržaje među kojima je i zip line iznad samog ljetnog kupališta.

U suradnji s Accredo Centrom,Terme Sveti Martin donose uzbudljiv let dug gotovo 200 metara iznad samog vodenog parka prilikom kojeg ćete moći gledati svoje prijatelje kako se zabavljaju, a na kraju se niz tobogan, ako želite, spustiti u bazen i pridružiti im se.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju