Argentina u srpnju ove godine slavi 206. godišnjicu postojanja, pa dok brojimo još malo do proslave, donosimo 10 razloga zašto posjetiti ovaj južnoamerički dragulj!

1. Provozajte se jednom od najuzbudljivijih cesta na svijetu


Vožnja kroz dolinu Quebrada de Humahuaca jedna je od najljepših vožnji na svijetu. Za vrijeme vožnje pogled puca na čudesne stijene, ali i na puteve kojima se već stoljećima odvija transport. Posebnost je katedrala u špilji, u kojoj sviraju lokalni glazbenici.

2. Uživajte u izvanrednim vinima

Mendoza je glavna vinska regija u zemlji, a smjestila se u podnožju Anda. Također, sorta grožđa malbec postala je s vremenom svjetski poznata, ali ovdje se proizvode i izvrsni shiraz i cabernet sauvignon. Uglavnom, s argentinskim vinima teže je promašiti nego pogoditi.

3. Knjižara koja ostavlja bez daha

El Ateneo Grand Splendid knjižara je u Buenos Airesu, a smještena je u nekadašnjem kazalištu otvorenom 1919. godine. Ovdje će vas dočekati milijuni knjiga, a može se pronaći za svakoga ponešto.



4. Podzemna željeznica Buenos Airesa

Kad se već nađete u glavnom gradu, red je i provozati se podzemnom željeznicom. Buenos Aires metro je dobio davne 1913. godine, pa se može podičiti titulom prvoga grada koji je dobio podzemnu željeznicu u Latinskoj Americi.

5. Kavana u kojoj ćete osjetiti dio prošlosti

Sjajnu kavu možete popiti na mnogim mjestima u Buenos Airesu, ali kava spravljena u Cafe Tortoni vjerojatno je najbolja i najpoznatija. Ovdje se crni napitak toči od pradavne 1858. godine, a unutar kafića sve je na najvišoj mogućoj razini.



6. Pokušajte svladati vrh Južne Amerike

Dobro, šalimo se, dovoljno da počnete s usponom, pa dokle stignete – stignete. Aconcagua je visoka i impresivna, pa čak i ako odustanete nakon nekoliko stotina metara, moći ćete uživati u pogledu i prekrasnoj prirodi.

7. Nogomet

Najvažnija sporedna stvar na svijetu u Argentini zauzima vrlo važno mjesto, a Diego Maradona i dandanas slavi se kao božanstvo. Za pravi doživljaj kupite karte za utakmicu Boca Juniorsa i odite na legendarnu Bombonieru.



8. Slapovi Iguazu

Slapovi, tj. vodopad koji se nalazi na granici Argentine i Brazila pravo je čudo prirode. Riječ je o ukupno 275 slapova visine do 70 metara. Već dugi niz godina jedno su od najposjećenijih mjesta u Argentini.

9. Zaplešite tango

Kad ste već ovdje, zašto ne biste naučili plesati najpoznatiji argentinski ples? Tango možete upisati gotovo na svakom koraku u Buenos Airesu, no prije svega – budite oprezni. Naime, ovaj ples se naziva i "plesom ljubavi", pa se kaže da parove može još zbližiti, ali i udaljiti.

10. Meso, meso i samo meso

Zemlja je nadaleko poznata po svojim sočnim odrescima. Na vama je samo da malo istražite, odaberete mjesto prema svojim mogućnostima i prepustite se čarolijama argentinske kuhinje.

Želite li isprobati argentinsku kuhinju i otputovati tamo barem okusima, ne morate namirnice tražiti predaleko, sve za vaša ukusna jela potražite u obližnjem Lidlu. Doma napravite pravi argentinski roštilj s njihovim tradicionalnim chimichurri umakom, koji će odlično ići i uz ribu ili argentinske kozice.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Lidl po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju