U trendu Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura Sir se ne bi trebao čuvati u proziirnoj plastičnoj foliji - 1 Nemojte ovo raditi Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući Hrskava i sočna piletina Provjeren recept Probajte, bit će vam drago: Za uvijek sočnu piletinu treba vam samo jedan sastojak


Hotel Esplanade
je u suradnji s Veleposlanstvom Francuske u Zagrebu postao dio globalnog projekta proslave francuske kuhinje Goût de/Good France.

Ekskluzivnom večerom koja se upriličuje 19. ožujka 2015. u restoranima diljem svijeta promovira se francuska kuhinja, njezina raznolikost i profinjenost kroz jelovnike brojnih svjetski poznatih chefova. 


Za ovo događanje kuhat će slavna imena kao što su Akrame Benallal, David Bouley, Martha Ortiz, Davide Scabin, Nadia i Giovanni Santini, a među kojima se našla i Ana Grgić, Chef de cuisine hotela Esplanade.

Restoran Zinfandel's hotela Esplanade pripremio je za ovu prigodu gala večeru za Zagrepčane i goste hotela koji su željni kušati najfinije francuske delicije u kombinaciji s francuskim vinima, sirevima i slasticama uz francusku glazbu.


Francuski jelovnik otvaraju gougeres punjeni tartufima i mascarponeom, nastavljaju se kamenicama s granitom od citrusa i lagano pečenom gusjom jetrom s kremom od rabarbare i karameliziranim jabukama.

U ponudi se nalaze i nježno obrađene Jakobove kapice poslužene sa salatom i bisquem od šparoga, te prepeličja prsa sa šampinjonima i maslacem od tartufa posluženi uz torticu od lisnatog tijesta.

Na kraju tu je i selekcija francuskih sirova s marmeladom od klementina i medom, kao i creme brulee od čokolade s želeom od egzotičnog voća passion fruit.

Cijena večere uz čašu šampanjca za dobrodošlicu iznosi 690 kn.
 
U Hrvatskoj će uz Zinfandel's sudjelovati i:
Restaurant Stara Loza, Dubrovnik, šef kuhinje: Mato Bebek;
Restaurant Academia, Marija Bistrica,
šef kuhinje: Tomislav Kozic.

Na kraju ćemo samo reći, detalje potražite na stranicama veleposlanstva, i - Vive la France! Vidimo se...