• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Aktualno #chefs' stage

Vizionari slastičarstva: 5 vrhunskih chefova koji dolaze na hedonistički događaj godine u Šibenik

Ovogodišnje izdanje kongresa gastronomije i ugostiteljstva Chefs' Stage treću će godinu zaredom Šibenik učiniti svjetskim centrom, ne samo kulinarstva, nego i visokog slastičarstva...

Punkufer avatar placeholder
punkufer.hr 25.02.2020 11:25 komentari
viber Created with Sketch.
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U trendu Modularne kuće za mlade, QSpace, Nizozemska - 6 Pametna rješenja iz Europe Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura Tjestenina u bijelom umaku Najbrži kuhani ručak Ovaj bijeli umak savršen je izbor uz kuhanu tjesteninu, a radi se od samo 3 sastojka u manje od 10 minuta Kviz općeg znanja - 5 15 pitanja Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut

Publiku Chefs' Stagea će svojim najslađim umjetničkim kreacijama očarati slavni domaći i strani pastry chefovi Tea Mamut, Robert Hromalić, René Frank i Vinesh Johny.

Njihove su slastice hedonistički spoj modernih tehnika i obožavanih tradicionalnih okusa, ovijene finoćom i estetikom te začinjene prstohvatom mašte i kreativnosti majstora umjetnika. Slastičarstvo je u svojim najvišim sferama jako precizna znanost, a savršeno vladanje tehnikama se podrazumijeva. No, visoko slastičarstvo je ujedno i vrhunska umjetnost koja teži klasičnoj skulpturalnosti, ali i sjajan primjer kako se savršenstvo i elegancija uvijek susreću u jednostavnosti.

Haute Pâtisserie u Šibeniku

Tea Mamut je omiljena hrvatska slastičarska zvijezda koja je svoju ljubav prema pripremi kolača ovjenčala prestižnom diplomom njujorške škole Culinary Institute of America. Tijekom školovanja stažirala je u restoranima Jean-Georges i Daniel, oba s čak tri Michelinove zvjezdice, pod budnim okom velikih pastry chefova Johnnyja Iuzzinija i Dominiquea Ansela, slavnog tvorca cronuta, hibrida kroasana i krafne.

U njujorškom restoranu Daniel radila je više od godinu dana, a zatim i u njemačkom restoranu s tri Michelinove zvjezdice, La Vie. U Hrvatskoj je radila kao pastry chef u dubrovačkom restoranu Gil’s, hvarskom restoranu DiVino i splitskom restoranu Perivoj, a od 2016. Split je bogatiji za Teinu vrhunsku slastičarnicu O’š kolač. Tea Mamut je u širokim krugovima popularna i zbog svoje TV emisije, ali i uloge u žiriju TV showa „3,2,1-peci!“.

Na Chefs' Stage dolazi i Robert Hromalić, mladi hrvatski pastry chef koji je unio revoluciju u zagrebačko poimanje slastica. Školovao se u Parizu na glasovitom institutu Ferrandi School of Culinary Arts, a potom i stažirao pod mentorstvom Cedrica Groleta u restoranu Le Meurice, ovjenčanom s tri Michelinove zvjezdice. Bio je i sous chef Yanna Covureura u njegovoj slastičarnici u Parizu.

Zagrebačku je publiku oduševio slasticama u restoranu i slastičarnici Time, a potom je preuzeo slastičarnicu Le Kolač i s njom napravio pravu revoluciju visokog slastičarstva u Zagrebu. Prije slastičarske karijere, Hromalić je bio kuhar koji je iskustvo stjecao u restoranima Mali bar, Prasac, 5/4 i Takenoko, a o slasticama je prije formalnog školovanja učio od izvrsne Petre Jelenić.

René Frank ima zadivljujuću karijeru slastičarskog chefa, a iskustvo je stekao radeći širom svijeta. Usto se i konstantno obrazovao u slastičarstvu, počevši od pariškog instituta Centre de Formation, preko Culinary Institute of America u New Yorku do onog u Napa Valleyu. René Frank radio je u brojnim restoranima, sve redom uglednim mjestima s dvjema ili trima Michelinovim zvjezdicama. Neki od njih su restoran Akelarre u Španjolskoj, švicarski Lampart’s, francuski restoran Georges Blanc, japanski restorani Nihonryori RyuGin i Kikunoi te njemački La Vie.

Trenutno radi u Berlinu gdje je 2016. otvorio desertni restoran CODA koji je 2019., kao prvi restoran samo s desertima, ušao u vodič i dobio svoju prvu zvjezdicu. Njegovi su deserti lagani i nisu opterećeni šećerom ni kalorijama, koristi organske i održive sastojke njegujući spoj tradicije i modernih tehnika. René je jedan od pastry vizionara i kroz svoj rad gradi budućnost slastičarstva.

Sjajna vijest je da na Chefs' Stage i ove godine dolazi Vinesh Johny, vodeći indijski slastičar i suosnivač Lavonne Academy of Baking Sciences & Pastry Arts, prve međunarodne akademije za slastičarstvo u Indiji. Nakon završenog školovanja Vinesh je radio u kuhinjama vrhunskih lanaca hotela, ali je u svojoj želji za proširivanjem znanja iz područja slastičarstva primijetio da takvo školovanje nedostaje na indijskom tržištu.

S partnerom Avinom Thaliathom osnovao je Lavonne kao centar svjetske klase za obrazovanje u visokom slastičarstvu. Vinesh smatra kako je iznimno važno savladati sve tehnike kako bi deserti bili jednostavni, sofisticirani, lijepi i ukusni. Njegova mala umjetnička djela izgledaju vrlo moderno, ali okusi koje nudi svojim gostima su oni koje oduvijek vole. Igra se suptilnim okusima i u svoje deserte unosi skulpturalnost.

Imate li već svoju ulaznicu za najukusniji kongres u regiji?

Gastro profesionalci, zaljubljenici u kulinarsku umjetnost i ljubitelji profinjenih slastičarskih kreacija svoje ulaznice mogu kupiti na web stranici Chefs' Stagea, a sve novosti vezane za program mogu pratiti na službenim stranicama kongresa kao i na Facebooku i Instagramu.

Posjetitelje ovogodišnjeg Chefs' Stagea očekuju dva dana inspirativnog kongresa, četiri masterclassa na zadivljujućim lokacijama i čak šest gala večera na kojima će svoja remek-jela pripremati domaći i strani gastro autoriteti. Prihod od dviju gala večera u restoranu Pelegrini namijenjen je zakladi Budi Foodie koja najtalentiranijim mladim gastro-nadama pruža obrazovanje na najboljim svjetskim gastronomskim institutima.

  • #chefs' stage
  • #sibenik
  • #robert hromalić
  • #Tea Mamut
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Kremast, hrskav i čokoladan: Recept za prefini desert koji miriše na rum i bademe
Lako ga je voljeti
Kremast, hrskav i čokoladan: Recept za prefini desert koji miriše na rum i bademe
Bolje od štrukli? Recept za palačinke u juhi koje Talijani obožavaju jesti za Božić
Dajte im šansu
Bolje od štrukli? Recept za palačinke u juhi koje Talijani obožavaju jesti za Božić
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
Mozartovo selo: Alpska idila u koju poznati skladatelj nikada nije kročio
St. Gilgen
Mozartovo selo: Alpska idila u koju poznati skladatelj nikada nije kročio
Čarobna adventska priča za novi sjaj Gornjeg grada: Mjesečev vrt na obnovljenom Strossmayerovom šetalištu
Kao iz bajke
Čarobna adventska priča za novi sjaj Gornjeg grada: Mjesečev vrt na obnovljenom Strossmayerovom šetalištu
27 godina na putu: Čovjek koji je dao obećanje da će pješice obići svijet uskoro bi mogao stići na cilj
Je li moguće?
27 godina na putu: Čovjek koji je dao obećanje da će pješice obići svijet uskoro bi mogao stići na cilj
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Šarmantna rustikalna ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Mini Ranch Protulipa
Za idealan odmor pokraj Karlovca: Ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Bijeli umak od tri sastojka recept
Najbrži kuhani ručak
Ovaj bijeli umak savršen je izbor uz kuhanu tjesteninu, a radi se od samo 3 sastojka u manje od 10 minuta
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
Nitko se nije nadao da će tako izgledati: Najviši hotel na svijetu konačno je otvoren
Kroz ušicu igle
Nitko se nije nadao da će tako izgledati: Najviši hotel na svijetu napokon je otvoren
Kolači bez dodanog bijelog šećera recepti
Idealni za blagdane
Ovi kolači i torte jako su slatki i fini, a ne sadrže ni gram bijelog šećera

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Sin poznate pjevačice završio u istražnom zatvoru
Objavljeni detalji
Sin poznate hrvatske pjevačice završio u istražnom zatvoru: Napao indijske dostavljače, ukrao im bicikle i novac
Tragedija u Slavonskom Brodu: Migranti stradali tijekom prelaska Save, ima poginulih
više ozlijeđenih
FOTO Užas na Savi: Tragedija je upravo postala još veća, porastao broj preminulih, otkriveno iz koje su zemlje
Pronađena djevojčica koja je nestala u Španskom
Nestala u utorak
Pronađena djevojčica za kojom se tragalo u Zagrebu
show
Severina čestitala rođendan dobrom prijatelju Borisu Ružiću
''Ako itko zaslužuje...''
Seve ne skriva emocije prema posebnom muškarcu u njezinu životu: ''Voljeno moje biće...''
Koliko je Jennifer Coolidge imala godina za vrijeme snimanja "Američke pite"?
''nikad ne bih rekla!''
Internet u nevjerici: Milenijalci u šoku nakon što je otkriveno koliko je Stiflerova mama imala godina u kultnom filmu!
Ekskluzivno: kamere IN Magazina u splitskom domu Josipa i Jelene Ivančić koji slave 14 godina braka: ''Bože daj još ne 14 nego 54 godine braka još najmanje''
ekskluzivno!
Kamere IN Magazina u splitskom domu para koji se upoznao u nekadašnjem showu Nove TV!
zdravlje
Gripa i korona zajedno: Ovo su prvi znakovi da imate oba virusa odjednom
Piše liječnik
Gripa i korona zajedno: Ovo su prvi znakovi da imate oba virusa odjednom
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
Među 10 je najčešćih uzroka smrti
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
Što se događa s vašim krvnim tlakom kada redovito jedete suhomesnate proizvode?
Važno!
Što se događa s vašim krvnim tlakom kada redovito jedete suhomesnate proizvode?
zabava
Konobar u poznatom njujorškom restoranu progovorio na hrvatskom i oduševio sve prisutne
Reakcije gostiju su sve
Konobar u poznatom njujorškom restoranu progovorio na hrvatskom i oduševio sve prisutne
Neobičan posjetitelj zgrozio kupce trgovine! Pogledajte tko se sakrio među peciva
Pronađite uljeza
Neobičan posjetitelj zgrozio kupce trgovine! Pogledajte tko se sakrio među peciva
Ovo je balkanski radar! Urnebesni način prijevoza inspirirao odličnu foru
Zanimljivo rješenje
Ovo je balkanski radar! Urnebesni način prijevoza inspirirao odličnu foru
tech
Jedno istraživanje mijenja sve što znamo o gihtu
Srušen mit njegova uzroka
Jedno istraživanje mijenja sve što znamo o gihtu
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
Jedinstven događaj
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
Terapija koja je donedavno bila znanstvena fantastika sada spašava živote od dosad neizlječivog oblika raka
Nova nada za pacijente
Terapija koja je donedavno bila znanstvena fantastika sada spašava živote od dosad neizlječivog oblika raka
sport
Real Madrid donio odluku o budućnosti Xabija Alonsa nakon poraza od Manchester Cityja
Teška situacija
Real Madrid donio odluku o budućnosti Xabija Alonsa nakon poraza od Cityja
Betis protutnjao Zagrebom: Španjolci održali lekciju Kovačeviću i Modrima
Loša predstava
Betis protutnjao Zagrebom: Španjolci održali lekciju Kovačeviću i Modrima
Prvo pojačanje Osijeka ove zime: Dovode igrača s 35 nastupa za Vatrene!
Vraća se kući
Prvo pojačanje Osijeka ove zime: Dovode igrača s 35 nastupa za Vatrene!
tv
MasterChef: Potreseni Mark izjavio: "Pukli su mi snovi!" Hoće li nastaviti do kraja?!
TEŠKO!
Potreseni Mark izjavio: "Pukli su mi snovi!" Hoće li nastaviti do kraja?!
MasterChef: Večeras doznajemo rasplet napetog gastroduela - Stipe će zbog jednog jela pozeleniti!
NE PROPUSTITE!
Večeras doznajemo rasplet napetog gastroduela - Stipe će zbog jednog jela pozeleniti!
Kumovi: Osmijeh im se brzo maknuo s lica – što će tek biti kad saznaju cijelu istinu
KUMOVI
Kumovi: Osmijeh im se brzo maknuo s lica – što će tek biti kad saznaju cijelu istinu
putovanja
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Bijeli umak od tri sastojka recept
Najbrži kuhani ručak
Ovaj bijeli umak savršen je izbor uz kuhanu tjesteninu, a radi se od samo 3 sastojka u manje od 10 minuta
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Hrvatska nema gospodarske uvjete koji bi zaustavili iseljavanje, mora duboko promijeniti ekonomsku politiku i izgraditi nove gradove
analiza migracija
Hrvatska nema gospodarske uvjete koji bi zaustavili iseljavanje, mora duboko promijeniti ekonomsku politiku i izgraditi nove gradove
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Slatki imperij
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
lifestyle
Recept za vjenčiće s malinama
Odličan recept!
Nikad dosta ideja za božićne kolače! Pogledajte ove vjenčiće, jednostavno ih je pripremiti
Nina Badrić u zelenoj Arrange haljini s Asosa 2025.
Upečatljiva i glamurozna
Kažu da crvena najviše plijeni, ali Nina Badrić zna da jedna boja može biti još dojmljivija kada je nosi dama
Ulična moda Zagreb sako s puf predimenzioniranim ramenima 2025.
Dašak visoke mode
Crnka sa zagrebačke špice nosi fantastične čizme, ali teško je skrenuti pogled s njezinih ramena
sve
Recept za vjenčiće s malinama
Odličan recept!
Nikad dosta ideja za božićne kolače! Pogledajte ove vjenčiće, jednostavno ih je pripremiti
Severina čestitala rođendan dobrom prijatelju Borisu Ružiću
''Ako itko zaslužuje...''
Seve ne skriva emocije prema posebnom muškarcu u njezinu životu: ''Voljeno moje biće...''
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Danilo - 1
Nedovoljno poznato, a zgodno

Jeste li čuli za Danilo? Blago u blizini Šibenika koje rijetko gdje možete vidjeti u svijetu

Dobra je vijest da ovdje nećete uživati samo u povijesti, već i u prirodi. Danilsko polje, brežuljci, svježi zrak – čine ovo mjesto idealnim za jedno fino popodnevno opuštanje. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Soenil Bahadoer Aktualno
    Najavljen za jesen

    Odgođen Chefs' Stage u Šibeniku na koji su i ove godine trebale doći velike međunarodne kulinarske zvijezde

  • Danilo - 1 Putovanja
    Nedovoljno poznato, a zgodno

    Jeste li čuli za Danilo? Blago u blizini Šibenika koje rijetko gdje možete vidjeti u svijetu

  • Šetnica - 2 Putovanja
    Lijepo, lijepo, neopisivo

    Okus mora, okus soli: Pratite prognozu i uživajte u nekim od najljepših šetnica uz Jadran

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close