Sanjate li o tome da odletite negdje na zimu za malo novca, prilikom planiranju putovanja mogu vam pomoći internetske stranice poput Skyscannera i Kiwi.com-a. U potrazi za jeftinim europskim destinacija najviše sreće ćete imati s letovima iz Milana, Venecije, Budimpešte i Ljubljane, odnosno aviokompanijama Ryanair i Wizz Air.

Ne planirate li nositi previše prtljage takve su opcije i više nego povoljne. Možete i dodatno istražiti koje je idealno vrijeme za kupovinu avionskih karata kako biste uhvatili najpovoljnije, a bilo bi ih dobro kupiti oko 3 mjeseca prije puta.

Ponude za popularne europske destinacije

Venecija - Pariz 

U siječnju iz Venecije za Pariz možete odletjeti i vratiti se za nešto manje od 160 kuna Ryanairom. I u veljači su karte povoljne, a odlučite li je posjetiti za vrijeme karnevala možete se odlično provesti u oba grada. Pariz je najbolje istražiti pješice stoga ponesite toplu odjeću i upite svu svjetlost vječnog grada ljubavi. Laganom šetnjom obići ćete sve veće atrakcije grada, a samim time i vidjeti sve ljepote koje nudi.

Iako su stanice metroa na svakom koraku, vožnjom vlakom ipak nećete doživjeti grad kakav jest, a ni naići na male kafiće ili pekarnice u kojima se poslužuju najbolji kroasani na svijetu.

Budimpešta - Berlin

Wizzairom u siječnju do Berlina iz Budimpešte leti se za 137 kuna. Nije loša ideja provesti nekoliko dana u glavnome gradu Mađarske.

Jedna od cjenovno najpristupačnijih turističkih destinacija u Europi nudi svakojake atrakcije za hedoniste, intelektualce i umjetnike. Prije putovanja pročitajte 5 stvari koje biste obvezno trebali vidjeti u genijalnom Berlinu. 

Berlin - 3 Berlin - 3 (Foto: Guliver/Thinkstock)

Budimpešta - Prag

Iz Budimpešte za Prag u veljači Ryanairom stoji 207 kuna. Srednjovjekovni, magičan, srdačan. Prag je jedan od onih europskih gradova koji će vam zauvijek ostati u sjećanju.

Zavodljivost Karlovog mosta na zaleđeno jutro u siječnju, ljepota zalaska sunca, pa čak i grad prekrivne debelim slojem snijega koji će vam zamrznuti prste preko rukavica – nema tog vremena u kojem se u Pragu nećete osjećati dobrodošlima.Trebate li razlog više, pročitajte najbrži vodič za pravo iskustvo Praga 

Venecija - Sofija 

Za 195 kuna odletjet ćete iz Venecije za Sofiju Ryanairom. Europska metropola u kojoj vam se čini kako ne možete potrošiti novac osnovana prije oko 7 tisuća godina, a od početaka do danas, kroz nju su prošli brojni narodi, različite kulture i civilizacije koja su iza sebe ostavila upečatljiv trag, vidljiv i dan danas.

Kada bismo morali odabrati destinaciju koja je još uvijek nedovoljno turistički eksploatirana, a dovoljno zanimljiva da u njoj možete provesti nekoliko dana, definitivno bismo odabrali Sofiju.

Ljubljana - London

Iz Ljubljane do Londona i natrag u prosincu stići ćete za 240 kuna. London nije samo Big Ben, Temza, London Eye, Camden Market i ostale atrakcije koje vam prve padaju na pamet kad se spomene ova Engleska prijestolnica. Ima tu i mnoštva drugih, manje poznatih, ali svakako zanimljivih atrakcija i iskustava koje svakako morate doživjeti.

London bi mogli razgledavati danima, mjesecima, godinama, a ovdje možete pročitati 7 stvari u Londonu koje jednostavno morate doživjeti. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju