Osobni šef Toma Bradyja i njegove supruge te bivše Victorijine anđelice Gisele Bundchen otkrio je da slavni par jede prema načelima prehrane koju je smislio dr. Andrew Weil. Preporučeni obroci sastavljeni su od namirnica koji smanjuju upalne procese u tijelu, daju energiju i snagu.

Iako su mnogi vjerovali da se iza impresivnog tijela jednog od ponajboljih igrača američkog nogometa današnjice skriva mnoštvo mesa, ovaj tip prehrane temelji se na počelima mediteranske prehrane, a uključuje mnogo žitarica i zelenog lisnatog povrća.

Osim svježeg voća i povrća, na popisu dozvoljene hrane nalaze se nemasni proteini poput piletine ili puretine te riba bogata omega 3 masnim kiselinama poput lososa. Tom Brady ponekad se počasti s kojom kockicom čokolade s visokim postotkom kakaa, a od alkoholnih pića dozvoljeno je umjereno uživanje u crvenom vinu.



Glavna počela prehrane dr. Weila:
1. Treba izbjegavati zasićene masne kiseline, ali se preporučuje uživanje u 'dobrim' masnoćama kao što je maslinovo ulje, avokado i orašasti plodovi.

2. Prehrana je bogata prehrambenim vlaknima, vitaminima i mineralima koji tijelu daju energiju, te smanjuju mogućnost od dobivanja bolesti izazvanih upalama.

3. Riječ je o raznovrsnoj prehrani koja teško kome dosadi, a može se slijediti čak i ako nemate vremena za samostalno kuhanje, već jedete 'vani'.

4. Mliječni proizvodi su dozvoljeni, poput organskog jogurta ili vrhunskog sira, ali u manjim količinama.

5. Umjesto kave preporučuje se ispijanje zelenog čaja koji ima dvostruko manje kofeina od omiljene jutarnje tekućine.

Zabranjene namirnice:

- proizvodi od rafiniranog brašna i šećera, bijela riža, bijela tjestenina te žestoka alkoholna pića. Kuhar Toma Bradyja ne priprema ni obroke hranu od gljiva, paprika, rajčica i patlidžana jer tvrdi da ova vrsta povrća potiče upalne procese.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju