Sve većem broju svjetskih putnika dosadilo je odsjedanje u klasičnim hotelima te su u potrazi za nešto drukčijim smještajnim kapacitetima. Baš zato na internetskim platformama poput Airbnb-a postali su sve popularniji stanovi i kuće s dodatnim faktorom zanimljivosti.

Kao što je slučaj s ovom splitskom "špiljom" u neposrednoj blizini Dioklecijanove palače. Riječ je o nekadašnjem vinskom podrumu koji je u potpunosti preuređen, a koji se nalazi u prizemlju klasične dalmatinske kamene kuće koja datira iz 1800. godine.

Vila Silva u Tučepima - 7 Putovanja Kamena kuća na Makarskoj rivijeri idealna za jesenska druženja s ekipom

Kameni zidovi ovoga luksuznog stana po imenu Volat tijekom ljeta održavaju prostor ugodno ohlađenim, dok zimi dulje zadržavaju toplinu. U open space interijeru stana izmjenjuje se spavaći dio s bračnim krevetom za dvije osobe, dnevni boravak, blagavaonica, mala kuhinja i kupaonica.

Na raspolaganju vam je sve od kabelske televizije do klima-uređaja, a poslužiti se možete i besplatnim Wi-Fijem. Najbolje od svega? Od plaže ste udaljeni tek 10 do 15 minuta hoda, a u blizini se nalaze i brojni splitski kafići i restorani u kojima se može predahnuti nakon uzbudljivog dana.

Stan se može iznajmiti preko Airbnb-a po cijeni od šestotinjak kuna po danu. Kako izgleda smještaj u 200 godina starom vinskom podrumu, provjerite u našoj fotogaleriji.

Od Osijeka do Splita: 5 najboljih pizzerija u Hrvatskoj Ilustracija Državno prvenstvo pizzaiola Državno prvenstvo pizzaiola +1 Državno prvenstvo pizzaiola

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju