U trendu Popečci od tikvica Super ljetni ručak Ne trebaju vam jaja: Brzi recept za ekstra hrskave i fine popečke od tikvica Terra Iapodica - 8 Terra Iapodica U zemlji Japoda: Pogledajte kako niču nove kućice pod zemljom nedaleko od Plitvičkih jezera Pečene tikvice iz pećnice Mljac! Pečene tikvice iz pećnice: Njihovo hrskavo savršenstvo gotovo za samo 15 minuta


Sastojci:

500 grama tjestenine ziti (ili dostupnijih penna)
200 grama brokule
200 grama kelja
200 grama mrkve
500 grama vrhnja za kuhanje
125 grama rastopljenog maslaca
150 grama naribanog punomasnog sira po želji
300 grama mozzarelle
origano, peršin, luk i češnjak u granulama
sol i papar

Postupak:
1. U posoljenoj vodi skuhajte tjesteninu al dente. Ocijedite višak vode, pa tjesteninu položite na dno u vatrostalnu posudu.



2. Tjesteninu začinite solju i paprom. Dodajte joj komade kuhane mrkve i brokule, te blanširani i ocijeđeni kelj.

3. Smjesi dodajte naribani punomasni sir po želji – upotrijebiti možete sve od gaude i edamera do cheddara. Dobro promiješajte sve sastojke.

4. Preko tjestenine prelijte vrhnje za kuhanje i rastopljeni maslac, te dodajte čajnu žličicu češnjaka i luka u granulama. Dakako, možete upotrijebiti i svježi luk i češnjak.

5. Dobro promiješajte sve sastojke, i prekrijte slojem mozzarelle.



6 Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 stupnjeva Celzija oko pola sata.

Dobar tek!