Nakon globalne pandemije, za koju ipak vjerujemo da će sljedeće godine biti prošlost, itekako će se promijeniti svijet i putovanja. Iako će se ljudi vratiti putovanjima, sigurno je da ona bar jedno vrijeme, neće izgledati kao zadnjih nekoliko godina. Čekaju nas promjene, a prema portalu Tourism Review ovo su neke od njih...

Domaći turizam

Gotovo je sigurno kako će turisti iduće godine više putovati kraće, i to unutar vlastitih zemalja. Neki će htjeti pomoći domaćim ekonomijama te će im to biti motiv, a na ovaj način će svakako upoznati dodatno još i vlastitu kulturu i zemlju.

Last minute turizam

Iako su se posljednjih godina putnici dijelili na one koji su planirali odmor mjesecima unaprijed i onih koji su donosili odluke u zadnji čas, nakon lockdowna zabilježen je ogroman porast ove druge skupine. S obzirom na neizvjesnost, za očekivati je nastavak ovog trenda i u 2021. godini.

Zeleni turizam

Imajući u vidu socijalno distanciranje, i posljedice koje će od njega gotovo sigurno ostati, mnogi će i dalje ostati pri stajalištu kako treba izbjegavati gužve i spas potražiti – u prirodi. Ovo uopće ne mora značiti kako će se odlaziti u udaljena odredišta, već će se vjerojatno, otkrivati domaće destinacije.

Spori turizam

2020. je mnogima pokazala kako u životu ne treba sve obavljati u velikoj žurbi. Tako da, svi oni koji su strašno žurili prilikom posjeta nekoj zemlji, dogodine će vjerojatno razgledavati polaganije, i neće žuriti da obiđu 7 gradova u 7 dana, već će se možda zadovoljiti i s tri.

Obiteljski turizam

Obiteljska putovanja oduvijek su bila na cijeni, no ova godina pokazala nam je kako s najbližima nikad ne provodimo dovoljno vremena. S obzirom koliko smo bili odvojeni od najdražih, vjerojatno ćemo i putovanja htjeti provesti s onima koje najviše volimo i često ih uzimamo zdravo za gotovo.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju