Natjecanje u videoigrama sve je popularniji eSport u svijetu, a prema nekim statistikama čak 60 posto stanovništva Bliskog istoka su gejmeri. Ne čudi stoga što se u Ujedinjenim Arapskim Emiratima planira gradnja otoka koja će biti namijenjena upravo ljubiteljima videoigara.

Riječ je o otoku True Gamers Esports koji će biti nazvan po istoimenoj mreži eSports klubova, a koji bi se trebao prostirati na oko 500.000 četvornih metara u četvrti Al Seef u Abu Dhabiju.

Gradnja ovog gejmerskog raja trebala bi koštati oko 280 milijuna eura, a inicijatori vjeruju da će investicija biti isplaćena u manje od 10 godina.

Najsuvremenija računala i alati

True Gamers Esports otok trebao bi obuhvaćati objekte za trening igrača s najsuvremenijim računalima i analitičkim alatima, kao i arenu za turnire, različite digitalne izložbe i konferencije. Tu bi sve trebalo biti podređeno igračima – od dostupne opreme za igranje do plana prehrane za postizanje najboljih rezultata.

Otokom bi trebao dominirati Digital Tower u kojem će se nalaziti poslovno središte za IT stručnjake, kreatore video sadržaja i start-up tvrtke. Dakako, trebao bi biti izgrađen i hotel s 200 soba, a koje će biti prilagođene potrebama igrača.

Kako bi trebao izgledati True Gamers Esports otok pogledajte u fotogaleriji na početku teksta.

Novo čudo(vište) niknulo je iz pustinje: Pogledajte senzacionalnu građevinu koja će postati sinonim za luksuz Neboder One Za’abeel u Dubaiju - 5 Neboder One Za’abeel u Dubaiju - 4 Neboder One Za’abeel u Dubaiju - 3 +1 Neboder One Za’abeel u Dubaiju - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju