Postavljen je novi rekord u konzumaciji sirovih kopriva na Svjetskom prvenstvu u ovoj neobičnoj disciplini koje je održano prethodnog vikenda na farmi jabukovače u Waytonu u blizini engleskog grada Bridporta.

Tom Wheeler iz Londona pojeo je 25,4 metara lišća stabljike sirove koprive i tako oborio dosadašnji rekord u konzumiranju kopriva od 19,5 metara.

Braniteljica naslova u ženskoj konkurenciji Beth Hodges zadržala je svoju titulu pojevši 19,5 metara lišća kopriva te tako oborila vlastiti rekord u konzumaciji te bodljikave biljke od prošle godine za 1,2 metara.

Stotine ljudi dolaze gledati ovo neobično natjecanje Stotine ljudi dolaze gledati ovo neobično natjecanje (Foto: Profimedia)

Svjetsko prvenstvo u jedenju kopriva održava se od osamdesetih godina prošlog stoljeća. Isprva se natjecanje održavalo u Bottle Innu u Marshwoodu, no nakon što je gostionica zatvorena prebačeno je na Dorset Nectar Cider farmi u Waytownu.

Koprive i jabukovača

Na Svjetskom prvenstvu ove godine je sudjelovalo 30-ak osoba iz različitih krajeva svijeta, uključujući Veliku Britaniju, Nizozemsku i Sjedinjene Američke Države.

Stabljike koprive se skupljaju i režu na komade dužine 2 stope ili 61 centimetar. Natjecatelji dobivaju jabukovaču koju mogu piti dok skidaju listove koprive sa stabljike, ili mogu u nju umočiti svoj zeleni obrok prije nego što ga stave u usta.

Jabukovača navodno olakšava gutanje zelenih listova, ali i ublažava peckanje u ustima koje izaziva konzumacija kopriva.

Pobjednik na natjecanju je ona osoba koja pojede više kopriva u trajanju od 30 minuta.

Kako to izgleda kad se ljudi natječu u brzinskom jedenju koprive, pogledajte u YouTube videu kanala Holiday Addict.

Nepristojno je doći na vrijeme na dogovor? Neobični običaji iz drugih zemalja koji će vas zbuniti Običaji - 1 Običaji - 2 Običaji - 3 +1 Običaji - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju