MRE kratica je za Meals Ready to Eat, odnosno pakete hrane koju američki vojnici dobivaju na terenu. Svake godine na raspolaganju im je dvadesetak različitih obroka koji sadrže sve važne nutrijente – bogati su bjelančevinama, ugljikohidratima i mastima, ali i vitaminima te mineralima.

Za razliku od hrvatskih individualnih borbenih obroka (IBO) koji uglavnom sadrže hranu koju nije potrebno zagrijavati niti joj dodavati vodu da bi je mogli konzumirati, američki MRE zahtijeva nešto dodatnog truda za pripremu.

YouTube kanal Steve1989MREInfo, koji prati 1,7 milijuna ljudi diljem svijeta, rado recenzira terenske vojne obroke. U nedavnom videu usporedio je sadržaj novog MRE-a s istim takvim koji se služio u periodu od 2015. do 2019. godine

Hrana iz limenke - 2 Zanimljivosti Kakav okus imaju konzerve iz JNA-a stare 30 godina?

Točnije, recenzirao je vojni obrok - Menu 20 koji u 2020. sadrži gulaš s kobasicom, paprikom i lukom, krekere, sirni umak, miks orašastih plodova, sušene brusnice, instant kavu i voćni napitak.

Usporedio ga je s Menuom 20 iz 2019. koji sadrži naribane krumpire sa slaninom, krekerima i sirnim namazom, pecivom, začinjenim indijskim oraščićima, granolom s borovnicama, kavom i voćnim napitkom.

Kako se američki MRE-ovi pripremaju za objed i kakav imaju okus, provjerite u Steveu YouTube videu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju