Sljedeće godine otvara se prvi isprintani 3D hotel na svijetu – i to nedaleko od grada Marfe u Teksasu u Sjedinjenim Američkim Državama. Obuhvaćat će nekoliko velikih isprintanih zgrada, a sadržavat će i beskonačni bazen, spa-zonu i umjetnički studio.

Hotel će se nalaziti na mjestu postojećeg nomadskog hotela i kampa El Cosmico, a izgled će mu biti inspiriran okolnim pustinjskim krajolikom te uključivati zapanjujuće krivulje, kupole, lukove i svodove postignute uz pomoć specijaliziranog softvera i robotike za 3D ispis.

Iza svega stoji pionirska tvrtka za 3D print Icon, koja na projektu surađuje s proslavljenom arhitektonskom tvrtkom Bjarke Ingels Group (BIG). Suradnja spaja klasične principe gradnje s futurističkom tehnologijom kako bi se na brži način stvorili moderniji, održiviji i učinkovitiji ugostiteljski objekti.

El Cosmico prvi isprintani 3D hotel tvrtke Icon - 3 El Cosmico prvi isprintani 3D hotel tvrtke Icon - 3 (Foto: www.iconbuild.com)

U sklopu ovog projekta bit će isprintano i nekoliko 3D kuća po imenu Sunday Homes s dvije, tri i četiri spavaće sobe, a koje će se protezati na 100 do 200 četvornih metara na ovom području s prekrasnim pogledom na planinu Davis.

Tvrtka za 3D ispis Icon u svojoj impresivnoj listi postignuća ima zapanjujuće projekte poput sudjelovanja u gradnji najveće zajednice s isprintanim 3D kućama na ranču Wolf u Georgetownu u Teksasu.

Nedavno je isprintala i paviljon za nastupe u Austinu u Teksasu, a ima potpisan ugovor s NASA-om za gradnju prvih domova na Mjesecu i Marsu.

3D kuća koju je tvrtka ICON isprintala za prvo naselje 3D kuća u Teksasu 3D kuća koju je tvrtka ICON isprintala za prvo naselje 3D kuća u Teksasu (Foto: Profimedia)

Pješački prijelazi koji "lebde" u zraku: Slovenci ponosni na nove 3D zebre 3D zebra u Ptuju - 2 3D zebra u Ptuju - 1 3D zebra u Ptuju - 6 +4 3D zebra u Ptuju - 7

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju