Kultnom vlaku Orient Expressu vraća se stari sjaj. Francuska tvrtka Accor restaurira 17 originalnih vagona u sklopu putničkog vlaka ranije poznatog kao Nostalgie Istanbul Orient Express, a koji je prometovao dvadesetih i tridesetih godina prošlog stoljeća.

Nacrt restauracije putničkog vlaka predstavljen je u sklopu nedavno održanog sajma Design Miami u Miami Beachu na Floridi.

Posebnu pažnju na predstavljanju privukli su planovi za novi luksuzni predsjednički apartman s dvije spavaće sobe i lounge zonom koji će zauzimati cijeli vagon, odnosno prostirati se na čak 55 četvornih metara.

Luksuzna kabina duga 21 metar i široka tri metra bit će ukrašena mahagonijem, a namještaj će biti izrađen po mjeri te biti prekriven izvezenim baršunom.

Renovacija Orient Expressa - 3 Renovacija Orient Expressa - 3 (Foto: Profimedia)

U sklopu predsjedničkog apartmana naći će se mjesta i za elegantnu kupaonicu koja je posvećena proslavljenom francuskom dizajneru namještaja Albertu-Armandu Rateauu.

Poboljšana verzija Orient Expressa trebala bi početi prometovati iz Pariza 2024. godine, a koliko će koštati najam predsjedničkog apartmana treba pričekati i vidjeti.

Orient Express je putnički vlak koji je originalno počeo voziti davne 1883. godine između Pariza i Istanbula, a postao je simbol luksuznog putovanja zahvaljujući opisima u knjizi Agathe Christie – „Ubojstvo u Orient Expressu.“

Palača na tračnicama: Kako je Orient Express postao najpoznatiji vlak na svijetu? Orient Express - 2 Orient Express - 1 Orient Express - 3 +0 Orient Express - 4

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju