Vremenom smo upoznali mnoge običaje raznih naroda, no dobar dio ovih, u najmanju ruku uvrnutih, i dalje je nepoznat. Stoga, da bismo još više približili neke neobične svjetske običaje, donosimo članak s portala Brightside!

Regata bundeva (Belgija)

Svjetski prepoznatljiva po čokoladi i vaflima, Belgija ima i čudnu stranu kada je u pitanju hrana. Ponose se godišnjom gdje natjecatelji ulaze u ogromnu izdubljenu bundevu te veslaju do cilja. Ova manifestacija poznata je pod nazivom regata bundeva.

Običaji, tradicije - 4 Običaji, tradicije - 4 (Foto: Getty Images)

La Tomatina (Španjolska)

Španjolski grad Bunol podigao je „borbe hranom“ na neku višu razinu. Njihova godišnja zabava gađanjem rajčicama poznata kao La Tomatina postoji od 1945. godine u sklopu proslave gradskih svečanosti u kolovozu. Ovaj festival slijedi i uzbudljiva igra pod nazivom Palo Jabon, gdje se mještani penju na masni stup s pršutom na vrhu.

Borba narančama (Italija)

Gradić na sjeveru Italije, Ivrea, ima svojevrsni odgovor na španjolsku La Tomatinu. Prilikom gradskih karnevalskih svečanosti svake se godine odvija Bitka naranči, čija tradicija seže još iz Srednjeg vijeka. Tisuće građana okupljaju se u središtu grada, formiraju timove, te nakon toga – borba narančama može početi.

Kotrljanje sira niz padinu (Engleska)

Natjecanje u kojem je cilj prvi doći do cilj prateći sir koji se kotrlja niz padinu održava se u engleskom Gloucesteru. Sir, težak otprilike 7 kilograma nezaustavljivo se kotrlja 180 metara dugačkim brdom, a s obzirom na veliku strminu, ozljede su više pravilo nego iznimka.

Natjecanje u nošenju supruge (Finska)

Nošenje supruge ili na finskom Eukonkanto, prilično je unikatan događaj. Sastoji se od prolaska kroz kroz razne prepreke i različite terene, a žene se nose raznim tehnikama. Naslov trenutno brani finski sportaš i odvjetnik, koji je osvojio natjecanje čak 7 puta od 2009. godine.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju