Hotel J u Šangaju u vlasništvu Jin Jang Internationala postao je najviši hotel na svijetu. Ili barem tako vlasnici nazivaju svoj ponos otkako je otvoren 19. lipnja 2021. godine na gornjim katovima najviše građevine u tom kineskom gradu – Šangajskom neboderu.

Šangajski neboder visok je 632 metara, ima 128 katova i smatra se najvišom građevinom u Kini te drugom najvišom na svijetu.

Glacier Hotel Grawand, Južni Tirol, Italija - 5 Putovanja Smještaj na 3212 metara nadmorske visine: Ovo je "najviši" hotel u Europi

Hotel J zauzima prostor između 86. i 98. kata zgrade, obuhvaća 165 soba i apartmana koji imaju od 61 do 380 četvornih metara. Sukladno tome i cijene soba variraju od 3500 kuna do 63.000 kuna za noćenje.

Sve su sobe opremljene vrhunskim setovima za ceremonijalno ispijanje čaja, kozmetičkim potrepštinama luksuznih brendova poput Hermesa i Diptyquea te raznim drugim pogodnostima.

Hotel Ukraina, Moskva - 2 Zanimljivosti Visok kao tri Vjesnikova nebodera: Pogledajte najviši hotel u Europi

Gostima u hotelu na raspolaganju je usluga batlera od 0 do 24 sata, pristup zatvorenom bazenu, luksuzna spa-zona, ali i objedovanje u jednom od sedam hotelskih restorana koji služe sve od lokalnih specijaliteta do internacionalnih kuhinja poput talijanskih delicija.

Poseban je gušt popeti se na 120. kat nebodera, gdje se nalazi ostakljeni kantonski restoran Heavenly Jin, iz kojeg se pruža spektakularan pogled na Šangaj.

Najviši hotel na svijetu u Dubaiju - 1 Zanimljivosti Neboder s 82 kata: Najviši hotel na svijetu koji izaziva čuđenje

Guinnesova knjiga rekorda smatra hotel Gevora u Dubaiju najvišim hotelom na svijetu. Riječ je o građevini od 356 metara i 75 katova koja je namijenjena isključivo za potrebe hotela. Kada se za dvije godine izgradi Ciel u Dubaiju, on bi i službeno trebao postati najviši hotel na svijetu.

Pogled iz hotelskog restorana Pogled iz hotelskog restorana (Foto: Afp)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju