Iako točni detalji još uvijek nisu poznati, najavljena je gradnja najviše stambene zgrade na svijetu. Ona bi trebala bi izgrađena u središtu financijske četvrti Business Bay u Dubaiju – gradu u kojem se već nalazi i najveća zgrada uopće, Burj Khalifa.

Najviša stambena zgrada na svijetu trebala bi se protezati na više od 100 katova, a na vrhu strukture trebali bi se nalaziti zapanjujući dijamantni tornjevi koji će oponašati izgled krune.

Izgled zgrade nadahnut je elegantnim dizajnom superjahti i borbenih letjelica, ali prije svega ponudom jednog od dvaju glavnih investitora – draguljarske kuće Jacob & Co, koja se bavi i prodajom luksuznih satova.

Iza ovog projekta, naime, stoji lokalna graditeljska tvrtka Binghatti, koja s tvrtkom Jacob & Co želi stvoriti stambeni prostor za elitu te redefinirati pojam raskošnog života u metropoli.

Stambeni neboder Binghatti Jacob & Co obuhvaćat će dvosobne i trosobne stanove te moderne apartmane, beskonačni bazen s pogledom na Dubai, spa-centar, fitness-dvorane, ali i usluge poput tjelohranitelja, vozača i privatnih kuhara.

Titulu najviše stambene zgrade na svijetu trenutačno nosi neboder Central Park u New Yorku, koji se izdiže na 472 metra.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju