Mega vila u četvrti Bel Air u Los Angelesu nazvana The One predstavlja doista jedinstven prizor, kako i priliči najskupljoj i najvećoj obiteljskoj kući u Americi, piše magazin People. No sva ta raskoš bi se trebala početkom iduće godine naći na dražbi s početnom cijenom od 250 milijuna dolara.

Da je sve pošlo po planu, raskošno zdanje investitora Nilea Niamija, poznatog i kao „kralja vila“, The One bi se prodavala za čak dvostruki iznos, ali kako nije uspio dovršiti gradnju, pronaći kupca pa niti vratiti pozajmicu koja je trebala pomoći u realizaciji, planovi su propali.

Izgled imanja koje se prostire na gotovo 10 tisuća četvornih metara s pogledom na ocean i planine osmislili su arhitekt Paul McClean i dizajnerica interijera Kathryn Rotondi, a gradilo ga je oko 600 radnika.

Vila s 21 spavaćom sobom i 42 kupaonice okružena je stazom za trčanje dugačka 121 metar, a samo djelić luksuza čine garaža za 30 automobila, kuglana, prostor za wellness, pet bazena te kino sa 30 sjedećih mjesta.

Novom vlasniku na raspolaganju će biti i "filantropsko krilo" za 200 uzvanika, osmišljeno za dobrotvorne svečanosti. Tko će biti novi vlasnik najskupljeg imanja u Americi doznat ćemo u siječnju.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju