Delhi u Indiji najjeftinija je destinacija za turistički posjet. Tako barem misli putnički britanski portal po imenu Traveller's Elixir, koji je izračunao da će vam za petodnevni boravak u ovome gradu biti potrebno oko 165 eura.

Prosječne cijene smještaja u Delhiju iznimno su povoljne – za noćenje u hotelu s tri zvjezdice bit će vam potrebno oko 17 eura, a u hotelu s pet zvjezdica 169 eura. Za usporedbu, za noćenje u prosječnom hotelu s pet zvjezdica u Monaku morat ćete izdvojiti šest puta viši iznos – oko 1100 dolara.


Delhi ima dugu i fascinantnu povijest koja seže duboko u prošlost, a koja se odražava u zapanjujućoj arhitekturi. Ovdje svakako treba razgledati Crvenu utvrdu, spomenik Qutub Minar i Humajunovu grobnicu. Povrh svega treba isprobati lokalnu kuhinju, koja je cjenovno vrlo prihvatljiva.

Traveller's Elixir analizirao je cijene prosječnog smještaja, hrane, javnog prijevoza u mjestu boravka i turističkih atrakcija kako bi dobio najpovoljnije destinacije za obilazak. Zemlje su rangirane na temelju prosječne cijene za petodnevni boravak za jednu osobu u određenom gradu.

Katmandu, Nepal Katmandu, Nepal (Foto: Getty Images)

U analizu nije uključena cijena prijevoza od kuće do željene destinacije jer ona itekako varira ovisno o tome gdje živite i kojim prijevoznim sredstvom dolazite.

Niti jedna zemlja na ljestvici ne nalazi se u Europskoj uniji, Sjevernoj Americi ni Australiji. Naprotiv, većina zemalja – čak osam od deset - smještena je u Aziji,  dok je jedna u Južnoj Americi i jedna u sjevernoj Africi.

Najpovoljnija mjesta za petodnevni boravak prema analizi portala Traveller's Elixir:

  1. Delhi, Indija, 165 eura za petodnevni boravak
  2. Phnom Penh, Kambodža, 205 eura za petodnevni boravak
  3. Katmandu, Nepal, 209 eura za petodnevni boravak
  4. Tbilisi, Gruzija, 227 eura za petodnevni boravak
  5. Medellin, Kolumbija, 232 eura za petodnevni boravak
  6. Ho Chi Minh, Vijetnam, 236 eura za petodnevni boravak
  7. Chiang Mai, Tajland, 260 eura za petodnevni boravak
  8. Kairo, Egipat, 263 eura za petodnevni boravak
  9. Luang Prabang, Laos, 265 eura za petodnevni boravak
  10. Bangkok, Tajland, 266 eura za petodnevni boravak

Kakav misterij! Mjesto na kojem se auti kreću uzbrdo bez upaljenog motora Magnetno brdo - 1 Magnetno brdo - 5 Magnetno brdo - 3 +1 Magnetno brdo - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju