Život u malom prostoru česta je pojava u Tokiju, u kojem živi gotovo 14 milijuna ljudi, no pronaći dobro projektirane i sićušne stanove u novogradnji prava je rijetkost. Baš su zato u Zemlji Izlazećeg sunca u posljednje vrijeme iznimno popularni stanovi Ququri.


Prije svega treba istaknuti da se ono što smatramo malim stanom u Hrvatskoj u Japanu smatra prostranim mjestom za život. Japanski minijaturi stanovi znaju se prostirati na tek pet do deset četvornih metara, a opet obuhvaćati sve potrebne stvari za normalan život.


Dobar primjer za to su stanovi Ququri u Tokiju, koji su popularni među samcima u dvadesetim i tridesetim godinama života. Raspoređeni su u nekoliko različitih stambenih zgrada, a obično su smješteni uz prometne četvrti poput Shinjukua, Shibuye, Ebisua i Nakamegura.

Jedna od posebnosti tih stanova je i odvojena tuš-kabina od toaleta, pa ih mnogi nazivaju luksuznim smještajem. Stan ima i priključak za perilicu rublja. Opremljen je pločom za kuhanje i sudoperom te pruža multifunkcionalni prostor s loftom koji možete pretvoriti u spavaću i dnevnu sobu, ured ili mjesto za opuštanje.


Mjesečni najam u tim sićušnim stanovima iznosi od 330 do 530 eura, a internet je besplatan za sve.

U jednu takvu zgradu s luksuznim sićušnim stanovima u Tokiju zavirio je Norm Nakamura s kanala Tokio Lens na YouTubeu. Kako izgleda život u manje od deset luksuznih kvadrata pogledajte u nastavku teksta.

Dobro došli u Zenote! Rajska zgrada sa 129 stanova u srcu džungle Koncept Zenote arhitektonske tvrtke DNA Barcelona - 4 Koncept Zenote arhitektonske tvrtke DNA Barcelona - 2 Koncept Zenote arhitektonske tvrtke DNA Barcelona - 3 +0 Koncept Zenote arhitektonske tvrtke DNA Barcelona - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju