Cijene najma stana u glavnom gradu Japanu iznimno su visoke. Baš zato su popularni mali stanovi koji se mogu pronaći i po 250 eura mjesečno.

Jedan od takvih mikrostanova ima i YouTuber po imenu Usui koji živi u svega sedam kvadrata u Tokiju. Svoju svakodnevnu rutinu objavljuje u videima na kanalu A Micro Apartment Life.

Iako na raspolaganju ima ograničeni prostor u stanu ima sve što mu je potrebno za život, tvrdi Usui. Najveća prostorija u stanu je njegova spavaća soba s krevetom, a koja obuhvaća i radni stol sa stolicom te perilicu rublja.

U sedam kvadrata našlo se mjesta za mini kupaonicu s tušom i wc školjkom, te za kuhinjicu koja obuhvaća sudoper i prostor za odlaganje stvari. Kada baš nešto želi posebno skuhati posluži se indukcijskom pločom za pripremu obroka. Većinu obroka, pak, jede vani.

Ne samo da Usui živi u ovom majušnom stanu, već i radi iz njega. Svako jutro sjeda za stol i radi za računalom do kasnih večernjih sati.

Mjesečni najam stana plaća 39.000 yena, odnosno oko 250 eura.

Kako izgleda jedan dan u mikrostanu od 7 kvadrata pogledajte u videu u nastavku teksta.

Bratu blokirao pogled na more: "Najtanja zgrada na svijetu", koja je izgrađena iz inata Zgrada Al Ba'sa u Bejrutu, Libanon - 2 Zgrada Al Ba'sa u Bejrutu, Libanon - 3 Zgrada Al Ba'sa u Bejrutu, Libanon - 4 +1 Zgrada Al Ba'sa u Bejrutu, Libanon - 5

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju