Njemački studio za arhitektonsko projektiranje 3deluxe dizajnirao je zapanjujuće luksuznu jahtu koja bi mogla pomoći u očuvanju oceana i okoliša. Koncept ugljično neutralnog plovila s vlastitom farmom predstavili su na Monaco Yacht Showu, najvećem europskom izložbenom salonu jahti.

Rajski vrt na vodi, kako joj tepaju, nastao je kao odgovor na sve veću potražnju industrije za promjenama koje će pozitivno utjecati na okoliš. Osim tehnoloških inovacija i veličanstvenog izgleda, plutajući Eden postavlja nove standarde i kad je riječ o uređenju interijera.

U skladu s okretanjem prema prirodi, jahta je dizajnirana tako da tijekom dana unutrašnjost u potpunosti ispunjava sunčeva svjetlost. Osmišljen poput potkrovlja, interijer čini veliki, otvoreni prostor sastavljen od staklenika, dnevnog boravka, kuhinje, bara i povrtnjaka. Umjesto luksuznih detalja od akrilnog stakla i mjedi, glavnu ulogu igraju prirodni detalji, a klimatizaciju mijenja svježi zrak.

Sustav za desalinizaciju što se napaja solarnim panelima za dodatan izvor vode, zdravi sastojci za jela koji se mogu uzgajati licu mjesta, prostor za opuštanje, tjelovježbu, ali i poslovne sastanke ili proslave s prijateljima te spavaća soba sa staklenim krovom za promatranje zvijezda neki su od razloga zbog kojih bi jahta mogla zapeti za oko onima koji se je mogu priuštiti. U studiju naglašavaju kako takav koncept otvorenog prostora i bliskosti s prirodom odgovara navikama nove generacije jahtaša.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju