Putovanja vlakom sve su popularnija, a Europu je zahvatio val novih linija. Željeznica nikad nije izgledala bolje, budućnost joj izgleda svijetlo jer svakodnevno čitamo o otvaranjima novih linija između metropola starog kontinenta. U moru tih vijesti, stigla je i jedna zanimljiva iz Austrije. Hm, ili možda bolje reći – bizarna.

Ako se odlučite putovati vlakom u Austriji, a pritom ste jedan od onih koji žele uštedjeti, postoji sasvim konkretno rješenje. OK, odluka možda i nije najlakša, ali ako se jednu godinu posve besplatno želite voziti i gledati planinske vrhove, kravice i pašnjake, jedino što trebate napraviti, kako donosi britanski portal Metro, jest – tetovirati se.

E, sad, reći ćete: "Super, baš sam planirao jednu kul tetovažu", ali i tu postoji kvaka - potrebno je tetovirati naziv putničke karte KlimaTicket. Doduše, jedino nije definirano gdje, pa se možda i isplati doći do godinu dana putovanja ako je tetovaža na nekom nevidljivom mjestu…

Promocija je pokrenuta ovog ljeta, i to u prijenosnom salonu za tetoviranje koji je posjećivao razne festivale. Iako su mnogi to dočekali s podsmijehom, neki su odlučili ustupiti tijelo za reklamu u zamjenu za besplatnu kartu, a prema posljednjim podacima, takvih je osoba ukupno šest.

Samu promociju i ideju podržala je i austrijska ministrica za klimu Leone Gewessler prisustvujući na jednom festivalu na kojem je nosila lažnu tetovažu. Gledano iz perspektive političkog PR-a, šteta, jer kad je već ministrica promovirala tu ideju, mogla se i sama tetovirati. Reakcije na inicijativu, prema očekivanju, na kraju su podijeljene – neki je vide kao super ideju za podizanje svijesti, dok drugi smatraju da je pretjerano nuditi takve "pogodnosti".

Inače, KlimaTicket prvi je put uveden prije dvije godine, u svrhu promocije vlakova kao održivog načina kretanja zemljom.

Povratak u prošlost: Rute u Europi na kojima možete putovati vlakom na paru Vlak - 1 Vlak - 2 Vlak - 3 +1 Vlak - 4
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju