U slikovitom vikend-naselju Zalužje, samo pet kilometara udaljenom od Vinkovaca, supružnici Monika i Željko Mijaković, po uzoru na popularnu kućicu Hobita, izgradili su neobičan i jedinstven trap za čuvanje namirnica, piše Agroklub.

Osim što privlači pažnju prolaznika, kućica opravdava funkciju te se pokazala kao idealno spremište za plodove iz vrta i voćnjaka. Tijekom zime temperatura u trapu ne prelazi 8 Celzijevih stupnjeva i nikada ne pada ispod 4 stupnja, a to je, kažu Mijakovići, idealno za čuvanje korjenastog povrća. Više o trapu možete pročitati ovdje.

Pri izradi podzemne kućice uvelike je pomogao sin Josip, diplomirani inženjer agronomije koji se na svojoj maloj farmi u Novom Marofu bavi uzgojem kalifornijskih glista i proizvodi dragocjeni humus. Iako je organsko gnojivo glistal još uvijek prilično nepoznato, sve se više ljudi odlučuje na tu visokovrijednu ekološku varijantu.   

10 slavnih turističkih atrakcija koje u stvarnosti ne izgledaju kao na razglednicama Slavne turističke atrakcije koje ne izgledaju kao na razglednicama - 9 Slavne turističke atrakcije koje ne izgledaju kao na razglednicama - 7 Slavne turističke atrakcije koje ne izgledaju kao na razglednicama - 6 +6 Slavne turističke atrakcije koje ne izgledaju kao na razglednicama - 8