Galerija
Kad je riječ o rasporedu sjedenja, muškarčeva je uloga smjestiti se na stranu stola s koje jednostavno može vidjeti konobara i signalizirati mu da donese račun.
U slučaju da vam nešto nije po volji s jelom, pozovite konobara i pristojno, ali bez odgađanja objasnite u čemu je problem. Nemojte previše čekati jer ako počistite tanjur, teže ćete objasniti da vam se jelo ne sviđa.
Odlučite li se za vino, imajte na umu da čašu valja držati za nožicu, a ne trbuh – ne samo zbog otisaka prstiju nego i zbog toga da se vino nepotrebno ne zagrijava.
Zbunjuje li vas količina pribora za jelo, nećete pogriješiti ako uz svaki slijed birate onaj koji je najudaljeniji od vašeg tanjura. Nož se drži u desnoj, a vilica u lijevoj ruci, a kada ste gotovi s jelom, vilicu i nož ostavite da stoje paralelno jedno do drugog. To je jasan znak konobaru da može uzeti vaš tanjur i pribor za jelo sa stola.
Novi kviz općeg znanja: Za one koje baš ništa ne može iznenaditi