Grad šuma The Link zamišljen je kao idealno mjesto za život. Vertikalni grad budućnosti ideja je talijanskog studija Luca Curci Architects koja koristeći umjetnu inteligenciju pruža optimalne uvjete za stanovanje na relativno maloj površini, a može se prilagoditi različitim lokacijama.

Slika nije dostupna Zanimljivosti Najviši neboder u Europi: Čudo od 90 katova, koje se gradilo 8 godina

Grad šuma sastoji se od četiri međusobno povezana nebodera, od čega najviši ima čak 300 katova te se izdiže na 1200 metara visine. Na svakoj razini Linka nalaze se zelene zone koje smanjuju razine ugljikova dioksida u zraku te povećavaju bioraznolikost u urbanoj sredini.

Luca Curci Archiitects tvrde da će Link moći regulirati temperaturu grada, količinu vlage u zraku i dostupne svjetlosti, dok bi se sva energija dobivala putem solarnih ploča i drugih obnovljivih izvora. Njegovi stanovnici imali bi pristup čišćem zraku, kvaltetnijoj hrani i općenito zdravijem načinu života.

Bled - 8 Aktualno Slovenci na nogama: Što se događa s Bledskim jezerom?

U Linku može živjeti čak 200.000 ljudi. Glavni cilj tog samoodrživog projekta jest spojiti nove tehnologije kako bi se na ekološki način riješio problem gustoće naseljenosti u gradovima.

Kako bi Link trebao izgledati, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju