Krajem kolovoza u Beogradu počele su pripreme za rušenje čuvenog hotela na Dunavu. Hotel Jugoslavija koji je projektirao arhitekt Lavoslav Horvat otvoren je 1969. godine, a izgradnja je navodno započela nakon što se etiopski car Haile Selassije potužio Titu kako Beogradu nedostaje luksuzni smještaj.

Hotel, koji je u početnoj varijanti trebao nositi ime grada u kojem se nalazi ipak je nazvan prema Jugoslaviji, kako je i priličilo najvećem hotelu u zemlji i okolici. Njegova uloga, osim samog smještaja, bila pokazati snagu i moć nekadašnje republike. Kraljica Elizabeta II, Richard Nixon, Jimmy Carter, Neil Armstrong i Tina Turner samo su neka od slavnih imena koja su ondje noćila.

Novi luksuzni kompleks 

Beogradski div na sedam katova mogao se pohvaliti sa 1.500 prostorija te 1.100 ležaja u 200 jednokrevetnih i 400 dvokrevetnih soba te 23 apartmana, kao i restoranom sa 600 mjesta.

I dok kultni Titov hotel broji posljednje dane, a ispred njega se ovih dana uklanja fontana, jedino što će od njega ostati je luster koji se upisao u Guinnessovu knjigu rekorda. Do 2010. godine hotelski luster od 14 tona je bio najveći na svijetu; krasilo ga je čak 40.000 Swarovski kristala i 5.000 žarulja.

Kako je najavljeno, na mjestu hotela očekuje se ekskluzivni multifunkcionalni kompleks tvrtke MV Investment koji će sadržavati stambeni i poslovni prostor te hotel s restoranima i brojnim sadržajima.

"Proveo sam 24 sata s japanskom mafijom": Robert Dacešin u društvu zloglasnih kriminalaca Pripadnici jakuze - 2 Pripadnici jakuze - 1 Jakuze +0 Jakuze

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju