Stranica koja je iz temelja izmijenila način iznajmljivanja stanova, soba i apartmana te zasigurno spustila mnoge visoke cijene, nedavno je domaćinima preporučila pomalo neobičan potez – instaliranje senzora za detekciju buke.

U pokušaju da stane na kraj nedopuštenim divljim zabavama u stanovima koji se iznajmljuju preko njihove stranice, Airbnb je počeo ohrabrivati domaćine na ugradnju senzora za detekciju buke. Senzor, koji je moguće instalirati na zid ili na strop, prati razinu decibela u stanu te kad ona prijeđe razumnu granicu, dojavljuje podatke vlasniku na pametni telefon. Dakle, ne bojte se, ako stan i unajmite, nitko vas neće vidjeti, već samo doznati koliko eventualno glasno pričate.

Senzori će se moći nabaviti preko Airbnba, u sklopu kampanje "suzbijanja partija". Moguće je izabrati tri različita senzora, od kojih je jedan prilično "pametan" s obzirom na to da registrira pokrete, temperaturu i vlažnost. Prema Airbnbu, cilj je kampanje smanjenje neodgovornog ponašanja u iznajmljenim objektima jer nije baš ugodno kad nekom iznajmite stan, a nađete ga u stanju kao da su kroz njega prošli Huni...

"Želimo zaštititi vaš prostor, goste, ali i održavanje dobrosusjedskih odnosa", stoji na stranicama Airbnba. "Ovo znači reagiranje u realnom vremenu", dodatno je pojašnjeno.

Iako senzori ne snimaju zvuk, već samo mjere njegovu razinu, čak i neki koji brinu za sigurnost to smatraju pretjeranim. Tako su i iz britanske organizacije Cybercare koja brine za sigurnost u bespućima interneta poručili kako "ljudi žele i očekuju privatnost u domovima i hotelima te ne očekuju da će biti praćeni", usput nazvavši tu ideju – jezivom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju