Koliko god voljeli alate u vidu raznih mjerača, bušilica, čekića i sličnog, za svakodnevnu upotrebu vam ih je realno potrebno tek par. Niti svaki dan blanjate, niti varite, ali bogme, zasigurno dosta često – mjerite.

E pa, znate onaj osjećaj kad idete uokolo s metrom, izmjerite određenu stvar (bilo kući ili na primjer u dućanu namještaja), idete pamtiti mjere i zaboravite ih? Uz gadget na koji smo naišli u bespućima interneta, točnije na stranici kickstarter.com, takva mjerenja biti će prošlost.

Digitalni metar Reekon T1 Tomahawk, koji izgledom podsjeća na „pištolj“ je dovoljno pametan da mjeri stvari točno u milimetar i da sve te stvari pamti, te ih potom prikazuje na zaslonu. Dobra je vijest što se može mjeriti i u našim standardnim europskim, ali i engleskim mjernim jedinicama, tako da se metar može koristiti praktički na cijelom svijetu.

Puni se i više no jednostavno, dovoljno ga je spojiti putem USB kabela, a sjajna je vijest da ga možete povezati i s mobilnim telefonom, te i tamo pregledati cijelu povijest mjerenja. Dakle, više neće biti pitanja „je li ova kutna garnitura ipak stane u moj dnevni boravak“.

I za kraj, cijena, koja nije, kako bi rekao popularni Sir Oliver – prava sitnica. Za ovaj gadget treba izdvojiti oko 1300 kuna, a puštanje u prodaju očekuje se u prosincu ove godine. U svakom slučaju, ako nabavite ovakav primjerak tehnologije, molimo vas da se javite s recenzijom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju