Kada je obitelj Stuart u 18. stoljeću zasadila drvored od 150 bukvi kako bi cesta koja vodi do njihova imanja Gracehill bila bajkovito raskošna, nije imala na umu da će se s vremenom grane stabala savinuti, ispreplesti i pretvoriti se u tunel koji posjetitelji nazivaju "čarobnim", "zlokobnim" ili "fantastičnim".

Dark Hedges pronaći ćete na cesti Bregagh u selu Stranocum Sjeverne Irske, ali i u Igri prijestolja, gdje igra Kraljevu cestu. Danas je taj prirodni fenomen jedan od najfotografiranijih motiva u Sjevernoj Irskoj, kao i popularna atrakcija za turiste iz cijelog svijeta. Mističnom igrom svjetla i sjene Dark Hedges nadahnjuje fotografe i umjetnike, ali i glazbenike, kao što je Elaine Agnew.

Dark Hedges - 5 Dark Hedges - 5 (Foto: Getty Images)

Prema lokalnim legendama, Dark Hedges vole i duhovi. Navodno se ondje vrzma duh služavke iz obližnje kuće koja je umrla pod misterioznim okolnostima prije nekoliko stoljeća. Kuća obitelji Stuart danas je u privatnom vlasništvu, a dio imanja pretvoren je u popularno golf-igralište s 18 rupa i hotel The Hedges.

Uživancija na jezeru: Drvena kućica s terasom na kojoj možete i roštiljati Lake House Perucac - 6 Lake House Perucac - 5 Lake House Perucac - 4 +3 Lake House Perucac - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju