Restoran Kalelarga na zagrebačkim Ravnicama godinama je popularno mjesto za obiteljska i poslovna druženja, krstitke te druge proslave na kojima se solidno jelo po povoljnim cijenama. Sjaj devedesetih godina s vremenom je utihnuo, ali uz novog vlasnika Kalelarga bi mogla dobiti novu priliku za osvajanjem gostiju koji traže tradicionalnu hranu koja ide ukorak s modernim pristupom kuhanju.

„Osnovna namjera bila nam je vratiti jedinstvene domaće specijalitete i obući ih u novo ruho. Jela pripremamo s pažljivo odabranim namirnicama isprobanih dobavljača, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i kvalitetnih proizvođača hrane i vina“, kaže novi vlasnik, zagrebački ugostitelj Željko Čiček, kojem u poslu pomažu supruga Renata i djeca.

Gospodin Čiček u svojem životopisu ima i Calypso u Novalji, Europski dom i Klub Zagrepčana u Zagrebu, kao i Walking wok na Jordanovcu. U Novalji na Pagu vodi restoran Laguna, kombinaciju gin bara i wok & steakhousea, koji će promijeniti ime u Kalelarga 2.

Jastog u šalši Jastog u šalši (Foto: Julio Frangen)

„Restoran Kalelarga ima dvije odvojene sale, koje se po potrebi spajaju u jednu, a izgledom i načinom opremanja prilagođene su toj namjeni. U restoranu se organiziraju razni domjenci, poslovni ručkovi, proslave rođendana, krizme, krstitke, karmine i sve ostalo po dogovoru. Također se organiziraju i svadbe, a ukupni je kapacitet za stotinjak gostiju“, naglasio je Bojan Travorić, voditelj Kalelarge.

> Plati pa jedi koliko možeš: Vrhunski "all you can eat" sushi u centru Zagreba

U kuhinji je glavni Nino Đurina, chef koji je umijeće stjecao u restoranima diljem Hrvatske, a bio je i osobni kuhar dvojici švedskih veleposlanika u Hrvatskoj. Među specijalitetima kuće izdvaja soma punjenom nadjevom od šarana, šunkom i sirom, jastoga u šalši s tagliatellama, ramstek punjen rikulom i fetom te biftek s čilijem i medom.

Vina Jakovac Vina Jakovac (Foto: Julio Frangen)

Preporučuju i platu Kalelarga, salatu od hobotnice, punjeni lungić, gurmansku pljeskavicu, panirani file jadranskog inćuna, kao i file divljeg lososa – ponešto za svakoga od dalmatinske spize do zagrebačke tradicije na tanjuru.

7 nevjerojatnih europskih mjesta za koja vjerojatno niste ni znali da postoje 7 nevjerojatnih europskih mjesta - 2 7 nevjerojatnih europskih mjesta - 5 7 nevjerojatnih europskih mjesta - 1 +3 7 nevjerojatnih europskih mjesta - 6

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju