Galerija Restoran Kalelarga - 10 6 Jastog u šalši 6 Restoran Kalelarga - 8 6 Vina Jakovac 6

U trendu Limun kocke s grčkim jogurtom Jednostavno Lagane, osvježavajuće i silno ukusne: Recept za limun kocke s grčkim jogurtom Slani kolač s tikvicama i parmezanom Brzo i prefino Bolji od kruha: Recept za slani kolač s tikvicama i parmezanom Osijek Slavonski izlet Prije sam obišao Andaluziju, Maroko, Siciliju... Dojmovi mog prvog posjeta Osijeku, koji mi se praktični nalazi "na pragu"

Restoran Kalelarga na zagrebačkim Ravnicama godinama je popularno mjesto za obiteljska i poslovna druženja, krstitke te druge proslave na kojima se solidno jelo po povoljnim cijenama. Sjaj devedesetih godina s vremenom je utihnuo, ali uz novog vlasnika Kalelarga bi mogla dobiti novu priliku za osvajanjem gostiju koji traže tradicionalnu hranu koja ide ukorak s modernim pristupom kuhanju.

„Osnovna namjera bila nam je vratiti jedinstvene domaće specijalitete i obući ih u novo ruho. Jela pripremamo s pažljivo odabranim namirnicama isprobanih dobavljača, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i kvalitetnih proizvođača hrane i vina“, kaže novi vlasnik, zagrebački ugostitelj Željko Čiček, kojem u poslu pomažu supruga Renata i djeca.

Gospodin Čiček u svojem životopisu ima i Calypso u Novalji, Europski dom i Klub Zagrepčana u Zagrebu, kao i Walking wok na Jordanovcu. U Novalji na Pagu vodi restoran Laguna, kombinaciju gin bara i wok & steakhousea, koji će promijeniti ime u Kalelarga 2.

Jastog u šalši Jastog u šalši (Foto: Julio Frangen)

„Restoran Kalelarga ima dvije odvojene sale, koje se po potrebi spajaju u jednu, a izgledom i načinom opremanja prilagođene su toj namjeni. U restoranu se organiziraju razni domjenci, poslovni ručkovi, proslave rođendana, krizme, krstitke, karmine i sve ostalo po dogovoru. Također se organiziraju i svadbe, a ukupni je kapacitet za stotinjak gostiju“, naglasio je Bojan Travorić, voditelj Kalelarge.

> Plati pa jedi koliko možeš: Vrhunski "all you can eat" sushi u centru Zagreba

U kuhinji je glavni Nino Đurina, chef koji je umijeće stjecao u restoranima diljem Hrvatske, a bio je i osobni kuhar dvojici švedskih veleposlanika u Hrvatskoj. Među specijalitetima kuće izdvaja soma punjenom nadjevom od šarana, šunkom i sirom, jastoga u šalši s tagliatellama, ramstek punjen rikulom i fetom te biftek s čilijem i medom.

Vina Jakovac Vina Jakovac (Foto: Julio Frangen)

Preporučuju i platu Kalelarga, salatu od hobotnice, punjeni lungić, gurmansku pljeskavicu, panirani file jadranskog inćuna, kao i file divljeg lososa – ponešto za svakoga od dalmatinske spize do zagrebačke tradicije na tanjuru.

7 nevjerojatnih europskih mjesta za koja vjerojatno niste ni znali da postoje 7 nevjerojatnih europskih mjesta - 2 7 nevjerojatnih europskih mjesta - 5 7 nevjerojatnih europskih mjesta - 1 +3 7 nevjerojatnih europskih mjesta - 6