Kao veliki zaljubljenik u sladoled, Linares je želio uvesti nešto novo i pokušati doći do sladoleda koji bi mijenjao boje. U tome se pokazao uspješnim, a njegov sladoled privukao je interes mnogih.

U trendu Varivo od mahuna Tjedni jelovnik 7 sirotinjskih jela za svaki dan ovoga tjedna koji se mogu napraviti za smiješan novac Plima, ilustracija Nezapamćena nepogoda Jadranski cunami: Dan kada je podivljalo more uhvatilo ljude na spavanju, izvlačilo ih iz kuća i potapalo brodove Turisti Kulturološki šok Amerikanci u čudu o Hrvatskoj: "Sve je maleno, hrana je bizarna, a od zahodske mafije imamo traume"

Linares je u eksperiment krenuo s teorijom kako svaka hrana može promijeniti boju ovisno o temperaturi i oksidaciji. Ista stvar je i za sladoled, tako da njegovo mijenjanje boja najviše ovisi o temparaturi vašeg jezika i tijela i kiseline koju imate u ustima.

Sladoled ovog genijalnog Španjolca u početku je plave boje, a kasnije postaje ružičast i ljubičast. Ipak, neki smatraju kako je Linares samo prevarant koji u sladoled dodaje određene kemikalije, no bilo kako bilo protiv lizanja ovakvog jednog sladoleda ne bismo imali ništa.