1. Tjestenina/njoki s hrskavom pancetom i vrhnjem

Tjestenina/njoki s hrskavom pancetom i vrhnjem Tjestenina/njoki s hrskavom pancetom i vrhnjem (Foto: StockFood)

Za ovu brznisku večeru možete upotrijebiti ili tjesteninu ili njoke. S njokima ste sigurno brže gotovi, a dok čekate da se zagrije voda u koju ćete ubaciti njoke, nasjeckate pancetu i prepržite ju na tavi bez dodatka ulja. Komadići pancete otpustit će dovoljno masnoće pa nema potrebe dodavati ulje. Trik uz koji ste još brže gotovi jest mikrovalna. Ovisno o suhoći pancete, neće vam trebati više od 2-4 minute kako bi panceta postigla savršenu hrskavost. Pomiješajte s njokima ili tjesteninom i dodajete Brzo&Fino vrhnje za kuhanje i obrok je spreman.

2. Grilani losos sa salatom od krastavaca, vrhnja i kopra

Grilani losos sa salatom od krastavaca, vrhnja i kopra Grilani losos sa salatom od krastavaca, vrhnja i kopra (Foto: StockFood)

Pečenje lososa ne smije trajati duže od 5-10 minuta, ovisno o veličini komada. Predlažemo da prije pečenja losos narežete na manje komade kako biste ih nakon grilanja mogli bolje povezati sa salatom. Prilikom pečenja važno je da komade lososa prevrćete kako se ne bi zalijepili za tavu. Svježi krastavac narežete na kolutiće, sve pomiješate s kiselim vrhnjem i dodate začin koji čuva zdravlje – kopar. Dobar tek!

3. Bruskete s namazom od avokada ukrašene cherry rajčicom

Bruskete s namazom od avokada ukrašene cherry rajčicom Bruskete s namazom od avokada ukrašene cherry rajčicom (Foto: Thinkstock)

Ako vam je dovoljna količina namaza od jednog avokada, dodajte dvije žlice Brzo&Fino kiselog vrhnja, 1 žličicu limunova soka, 1 češanj češnjaka te sol i papar po ukusu. Smiješajte blenderom i namažite na bruskete. Ukrasite cherry rajčicom i uživajte u večeri koju ste pripremili sami u manje od 10 minuta. U slast!
Započinjete li večer ispred televizora, pogledajte i nekoliko ideja za umake u koje možete umakati svoje grickalice.

Za više brzih i finih recepta posjetite www.brzoifino.hr.

Otkrijte i brzi recept s gljivama koji možete pripremati i izvan sezone.

Advertisement

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju