"Kako bi vaše novogodišnje odluke, znate one 'živjet ću zdravije i više vremena boraviti u prirodi', potrajale (barem) do veljače, osmislili smo druženje koje spaja zdravi životni stil i naravno - vino", najavio je Klub vinoljubaca i na svojoj stranici na Facebooku predstavio Wine&Hike.

Da biste sudjelovali na izletima, potrebno je postati njihovim članom, a ako vrijeme to dopusti, u subotu 17. 2. kreće se na prvi pohod u okolici Zagreba. Naravno, neće se hodati uzalud jer svi izletnici imaju i jedan mali zadatak: pronaći zanimljivo hrvatsko vino u cjenovnom rangu do najviše 70 kuna i ponijeti ga sa sobom kako bi se kušalo na svježem planinskom zraku.

Wine&Hike izlete osmišljavaju i vode iskusne planinarke i članice Kluba vinoljubaca - Ana i Dora. Sudjelovanje je besplatno, a za sve informacije o članstvu posjetite www.vinoljupci.com.hr. 

Budući da se kod zaljubljenika u finu kapljicu stalno sprema nešto novo i uzbudljivo, oni koji dijele istu strast smatraju da se itekako isplati postati njihovim članom. U ožujku se očekuje susret s vinarima Istre u Društvu hrvatskih književnika, a obzirom na nedavno okupljanje deset peljeških vinara u šarmantnom restoranu na istoj lokaciji moglo bi biti jako dobro.

> Od Tanzanije do Trešnjevke: Novo mjesto za vrhunsku kavu i priču u Zagrebu

Početkom veljače se više od dvjesto vinoljubaca okupilo na kušanju događanja Pelješac u Zagrebu kako bi ispitalo fine plavce i slasne zalogaje za koje su se pobrinuli pršutana Smjeli iz Dugopolja te My3Cakes s cupcakesima. Najpoznatija i svjetski cijenjena hrvatska autohtona sorta plavac mali kušala se u raznim varijantama, od barriquea do desertnog vina, te kao selekcije s položaja Postup i Dingač. Osim prilike za degustaciju vina po popularnim cijenama, posjetitelji su mogli upoznati vinare, porazgovarati s njima u opuštenoj atmosferi i upitati ih sve što im se prohtjelo.

Delicije u čaši Delicije u čaši (Foto: Julio Frangen)

S Pelješca u Zagreb stigle su vinarije Ledinić, Lučić, Jurović, Matković, Arambašić, Dingač-Skaramuča, PZ Postup, PZ Dingač, Pelješki vrhovi PZ Janjine i PZ Putnikovići. U vinskim plodovima uživalo se uz glazbenu kulisu za koju se pobrinuo mladi i talentirani klavijaturist Damir Vlašić.

"Riječ je uglavnom o manjim proizvođačima, koji svoju ukupnu proizvodnju gotovo cijelu rasprodaju tijekom turističke sezone. Stoga je ovo jedinstvena prilika za kušanje vina koja je u uobičajenim okolnostima teško ili čak nemoguće pronaći u Zagrebu“ – istaknula je organizatorica manifestacije Irena Lučić.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju